La gran final de "La Sardana de l'Any"
La gran final de "La Sardana de l'Any"

Dissabte, Catalunya Música transmetrà en directe el concert final de "La sardana de l'any"

El dissabte 13 de maig, a les 17.30, Catalunya Música oferirà en directe, des del Teatre de la Passió d'Olesa de Montserrat, el concert final del certamen "La sardana de l'any" amb la interpretació de les deu sardanes finalistes i l'espectacle basat en "La Passió" amb música de Josep Maria Roma, arranjada i dirigida per Jesús Ventura. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

El concurs "La sardana de l'any", que organitza la Federació Sardanista de Catalunya, té la finalitat de divulgar les sardanes estrenades l'any anterior i premia aquelles que aconsegueixen més popularitat entre el públic seguidor del concurs i els mitjans de difusió col·laboradors. El total de 45 sardanes que participen en l'edició d'enguany han estat escollides pel comitè seleccionador entre les estrenades durant l'any 2016.

El concert final de la 28a edició del certamen ens permetrà sentir les deu sardanes finalistes (que seran interpretades per les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona) i també conèixer les sardanes que seran guardonades amb el Premi de la Crítica, atorgat per músics reconeguts relacionats amb la cobla; el Premi Popular, que decidirà amb les seves votacions el públic assistent al concert final, i el Premi Joventut. També ens permetrà veure l'espectacle "La Passió", amb música de Josep Maria Roma adaptada per a cor, dues cobles augmentades i percussió amb els arranjaments i direcció musical de Jesús Ventura. L'interpretarà l'Escolania i el Cor Jove de la Parròquia Santa Maria d'Olesa de Montserrat, la Coral Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires, les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb la participació dels actors de "La Passió" d'Olesa de Montserrat. El certamen es tancarà amb l'actuació de l'Esbart Olesà.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut