Dimecres, Catalunya Música transmetrà l'òpera "Werther", de Jules Massenet, des del Gran Teatre del Liceu

El dimecres 18 de gener, a les 20.00 h.

Catalunya Música transmetrà l'òpera "Werther", de Jules Massenet, amb les veus de Piotr Beczala, Anna Caterina Antonacci i Joan Martín-Royo, entre d'altres, el Cor Infantil Amics de la Unió i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Alain Altinoglu. És una de les òperes de la temporada 2016-17 del Gran Teatre del Liceu. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

L'òpera "Werther" de Jules Massenet, que està basada en la novel·la homònima de Goethe, torna al Gran Teatre del Liceu després de 25 anys sense representar-se, concretament des del 19 de juliol del 1992. Aquesta òpera, una de les obres mestres del repertori francès, es podrà veure al Liceu del 15 de gener al 4 de febrer sota la direcció d'escena de Willy Decker i la direcció musical d'Alain Altinoglu, que dirigirà l'Orquestra Simfònica del Liceu amb la participació del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers. És una producció de l'Òpera de Frankfurt que, després de passar amb gran èxit per teatres d'arreu del món com el Teatro Real o el Teatro dell'Opera di Roma, aterra a Barcelona. Aquesta producció comptarà amb dos cantants ben coneixedors del personatge de Werther: un dels millors tenors del món, Piotr Beczala, i el tenor català més internacional alhora que un dels intèrprets belcantistes més destacats actualment, Josep Bros, que a més enguany celebra el 25è aniversari del seu debut. Tots dos cantants s'alternaran en el rol de Werther. Catalunya Música transmetrà la funció del 18 de gener que protagonitzarà el tenor polonès acompanyat per Anna Caterina Antonacci, una de les mezzosopranos més importants de la seva generació, que debuta en el paper de Charlotte; Joan Martín-Royo, com a Albert; Stefano Palatchi, com a batlle; Antoni Comas, com a Schmidt, i Marc Canturri, com a Johann.  

Amb música de Jules Massenet, "Werther" és un drama líric en quatre actes i llibret d'Édouard Blau, Paul Milliet i Georges Hartmann que ens situa a Wetzlar, Alemanya. El personatge protagonista, Werther, està enamorat de Charlotte, però és un amor impossible, perquè ja està promesa amb un altre home. Després del matrimoni, Charlotte l'aparta del seu costat i la desesperació per aquest amor impossible porta Werther a suïcidar-se i a acabar morint en braços de la seva estimada. 

L'òpera de Massenet és una de les peces més belles i encisadores del repertori operístic, recordada per àries tan emblemàtiques com "Pourquoi me réveiller" de l'acte tercer, que el gran Alfredo Kraus va immortalitzar al Liceu ara fa 25 anys (l'any 1992) per última vegada i amb un èxit aclaparador.

"Werther" es va estrenar el 16 de febrer del 1892 a l'Òpera de Viena i només set anys més tard, el 29 d'abril del 1899, es va oferir al Gran Teatre del Liceu. L'última representació a Barcelona va ser un 19 de juliol del 1992 i en total s'ha representat 51 vegades al coliseu de la Rambla.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut