Dimecres, Catalunya Música transmetrà el concert de la violinista Isabelle Faust i l'Orquestra Barroca de Friburg des de L'Auditori

El dimecres 22 de març, a les 20.30 h, Catalunya Música oferirà el concert en què la violinista Isabelle Faust i l'Orquestra Barroca de Friburg dirigida per Pablo Heras-Casado interpretaran obres de Felix Mendelssohn a L'Auditori de Barcelona. És un dels concerts de la temporada de música antiga de L'Auditori 2016-17. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Xavier Chavarria.

Tenint en compte que aquest any la música de Felix Mendelssohn està especialment present en els diversos cicles de L'Auditori, la temporada de música antiga d'aquest equipament vol fer una aproximació a dues de les grans obres del compositor alemany en la interpretació de l'excel·lent violinista Isabelle Faust i una de les millors formacions amb criteris històrics de l'actualitat, l'Orquestra Barroca de Friburg, dirigida pel prestigiós director espanyol Pablo Heras-Casado. Concretament interpretaran, l'Obertura "Les Hèbrides"  op. 26,  el Concert per a violí op. 64, (obra que aquests mateixos intèrprets han gravat recentment a L'Auditori de Barcelona) i la Cinquena simfonia del compositor alemany.

Mendelssohn va escriure l'Obertura "Les Hèbrides" i la va tenir definitivament acabada el 1832. La va compondre després d'haver fet un viatge pel nord d'Escòcia i sobretot inspirat per la Gruta de Fingal que queda innundada amb la pujada de les marees.

Dos anys abans havia escrit la Cinquena simfonia amb motiu de la commemoració als països germànics del 300 aniversari de la reforma luterana, que donava origen a una concepció més moderna del cristianisme, i per això l'obra es coneix amb el nom de "La Reforma". I quinze anys més, tard va elaborar una de les obres cabdals de la seva producció: el concert per a violí op. 64, que és un dels pilars del repertori dels millors violinistes. L'estrena va ser a Leipzig l'any 1845, i la seva bellesa n'ha fet un dels concerts per a violí més interpretats de tots, juntament amb els de Brahms i Beethoven. Un any abans de morir, el 1906, el violinista Joseph Joachim va dir que aquest concert era el més personal i "la joia del cor" del poble alemany.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut