Dimecres, Catalunya Música oferirà en directe l'òpera "La fille du régiment" des del Gran Teatre del Liceu

El dimecres 24 de maig, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre l'òpera "La Fille du régiment", de Gaetano Donizetti, amb les veus de Sabina Puértolas, Javier Camarena i Ewa Podles, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Giuseppe Finzi.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

El dimecres 24 de maig, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre l'òpera "La fille du régiment", de Gaetano Donizetti, amb les veus de Sabina Puértolas, Javier Camarena i Ewa Podles, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Giuseppe Finzi. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social La Caixa, els farà Jaume Radigales.

L'aplaudida versió de Laurent Pelly de "La fille du régiment" torna al Gran Teatre del Liceu del 16 al 29 de maig amb la direcció musical de Giuseppe Finzi i amb un repartiment de luxe, encapçalat pel tenor mexicà Javier Camarena, la soprano Sabina Puértolas, la contralt Ewa Podleś, el baríton Simone Alberghini i l'actriu Bibiana Fernández, entre d'altres, que es posaran sota les ordres del director repositor Christian Räth.

Aquesta producció estrenada l'any 2007 a la Royal Opera House Covent Garden de Londres i el 2010 al Liceu, ha passat per grans teatres com la Metropolitan Opera House de Nova York, la Staatsoper de Viena, el Teatro Real de Madrid, la San Francisco Opera i el Teatre de l'Òpera de París recollint èxits com el que precedeix Javier Camarena, el tenor mexicà que ha triomfat arreu, gràcies a la seva fabulosa interpretació dels nou dos de pit de la cèlebre ària "Ah! Mes amis". Es tracta, sens dubte, d'un dels moments àlgids i més exigents d'aquesta comèdia irònica i amb una forta crítica social que el director d'escena Laurent Pelly ha sabut traslladar en el temps (concretament a la Primera Guerra Mundial), carregar d'humor i envoltar d'escenes de gran bellesa plàstica. Com és habitual en les produccions del director francès, les escenografies són el resultat d'originals jocs d'inventiva, com en aquest cas, en què grans mapes evoquen les muntanyes del Tirol o un tanc blindat irromp en un saló.

"La fille du régiment", que és de les òperes més cèlebres de Donizetti, ens trasllada al Tirol, a Suïssa, on Marie, una jove òrfena, és adoptada per un regiment de soldats. Allà coneix el civil Tonio i s'enamoren, però els soldats s'oposen al casament, fins que Tonio es fa soldat. La marquesa de Berkenfield reclama Marie com a neboda i se l'emporta al seu castell. Allà prova d'educar-la perquè es casi amb un aristòcrata. Mentrestant, Tonio i el regiment lluitaran per recuperar Marie.

"La fille du régiment" és una òpera còmica en dos actes, amb llibret de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges i Jean-François-Alfred Bayard i música de Gaetano Donizetti. Es va estrenar per primer cop l'11 de febrer de 1840 a l'Òpera Còmica de París i a Barcelona va arribar per primera vegada al Teatre Nou (situat a l'emplaçament de l'actual Plaça Reial) el 30 d'agost de 1844. Al Gran Teatre del Liceu va arribar sis anys més tard, el 6 de novembre de 1850 i s'ha representat un total de 35 vegades, l'última, el 25 de març del 2010.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut