Dilluns, "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, el programa de les tardes de Catalunya Ràdio, amb els premis dels promotors musicals de Catalunya

Dilluns 28 de novembre l'"Estat de Gràcia" es farà en directe des de la sala Barts de Barcelona amb motiu del lliurament, aquell mateix vespre, dels 14ens premis ARC, els premis de referència per a la música en directe i l'espectacle a Catalunya. El programa "Tria33", del canal 33, ha estat nominat per a aquests premis.
Els premis estan convocats per l'Associació de Professionals de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, que celebra ara els seus 40 anys.
Roger de Gràcia

Roger de Gràcia

"Estat de Gràcia" començarà fent una radiografia de l'estat de la música a Catalunya amb l'escriptor i periodista musical Pep Blay. Després Roger de Gràcia entrevistarà el grup barceloní Animal, que presentarà el seu nou treball "Més enllà de les paraules".  Animal, que també actuarà en directe durant el programa,  és una formació que  proposa una combinació de pop, reggae i soul.

A partir de dos quarts de cinc  es farà una taula rodona sobre els premis de l'Associació de Professionals de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya amb, entre d'altres,  Jordi Gratacós,  president d'aquesta entitat,  i Gerard Quintana, músic i líder dels Sopa de Cabra.

Després de les notícies de les cinc, Roger Gràcia i Blai Marsé, periodista i presentador del programa "5 songs" a iCat.cat, parlaran dels musics revelació. En concret entrevistaran els nominats com a artistes revelació dels Premis ARC Maria Arnal & Marcel Bagès, que també actuaran en directe. El programa també entrevistarà altres artistes revelació de l'any, com  Marion Harper , Trau,  Wom  i el grup Bonobos, que van estar nominats a millor artista revelació el 2014 i no van guanyar.

A partir de les sis, el programa entrevistarà el director del programa d'iCat.cat "Delicatessen", Albert Puig, que donarà pas a una conversa i a l'actuació en directe del grup The Excitements.

Roger de Gràcia també parlarà amb l'humorista, guionista, col·laborador de Catalunya Ràdio i de  l'"APM?" de TV3 Peyu. Aquella nit ell presentarà l'acte d'entrega dels premis ARC a la sala Barts.

Per acabar, hi haurà una taula rodona de grups de festa major. Bàsicament es tracta d'orquestres de ball  o grups que només fan versions. Hi participaran Òscar Espinós,  bateria del grup Cimarrón; Eloi Isern, guitarrista i membre fundador de La Banda del Coche Rojo, i Lluis Farre, director musical de l'Orquestra Gira-sol.

El programa del canal 33 "Tria33" ha estat nominat pels premis ARC. Són un total de 64 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada actual (2016). "Tria33" competirà amb "Àrtic", de BTV; "El matí i la mare que el va parir", de Ràdio Flaixbac, i "Frikandó matiner amb Vador Lladó", de RAC105.  Aquests premis estan dividits en dos àmbits: els que premien les gires, dirigits als grups de música, i els que premien les millors programacions i han esdevingut la cita musical més important de la tardor per als professionals catalans.

Els guanyadors són escollits per professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya.

"Estat de Gràcia" s'emet cada dia, de dilluns a divendres, de quatre a set de la tarda.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia