Dilluns, Catalunya Música transmetrà en directe "Don Giovanni" des del Gran Teatre del Liceu

El dilluns, 26 de juny, a les 20.00, l'emissora connectarà amb el Liceu per transmetre "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, amb les veus de Mariusz Kwiecien, Eric Halfvarson i Carmela Remigio, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons.

Aquesta transmissió forma part de la temporada Euroràdio de la Unió Europea de Radiodifusió i també l'oferiran en directe la Ràdio Romanesa i en diferit la Ràdio Finlandesa, la Ràdio Sueca, la Ràdio Polonesa, la Ràdio de Letònia i la Ràdio de l'Oest d'Alemanya, Colònia. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

Dilluns 26 de juny, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Liceu per transmetre "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, amb les veus de Mariusz Kwiecien, Eric Halfvarson i Carmela Remigio, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Jaume Radigales.

El Gran Teatre del Liceu acull l'estrena a l'estat espanyol de la innovadora proposta escènica que el director danès Kasper Holten i l'escenògrafa anglesa Es Devlin han elaborat per a "Don Giovanni" -una de les òperes més cèlebres de Wolfgang Amadeus Mozart, escrita amb llibret de Lorenzo Da Ponte-, que es representarà en deu funcions, del 19 de juny al 2 de juliol, amb la direcció musical de Josep Pons. Aquesta increïble proposta escènica aconsegueix reflectir a l'escenari els pensaments i els estats d'ànim del protagonista, el llibertí Don Joan, a través del "tracking" intel·ligent, una tecnologia que permet projectar imatges sobre un decorat en moviment i adaptar-les a temps real per la qual han apostat els quatre teatres que coprodueixen el muntatge: la Royal Opera House-Covent Garden, el Gran Teatre del Liceu, la Gran Òpera de Houston i l'Òpera Israeliana de Tel-Aviv. Aquesta espectacular producció es va estrenar l'any 2014 al Covent Garden de Londres amb el baríton Marius Kwiecien com a protagonista, i a partir del 19 de juny es podrà veure per primera vegada al Gran Teatre del Liceu, també amb aquest cantant polonès en el rol de Don Giovanni, en un dels dos repartiments de luxe que se n'ofereixen, i amb l'anglesa Amy Lane com a responsable de la reposició de la producció. D'aquesta manera el Liceu es converteix en el segon teatre d'Europa (després del Covent Garden de Londres) que utiltza el "tracking" intel·ligent, que és una de les tecnologies més avançades en el món de les arts escèniques.

Catalunya Música transmetrà en directe la funció del 26 de juny de "Don Giovanni", que comptarà, en els papers principals, amb les veus de Mariusz Kwiecien (Don Giovanni), Eric Halfvarson (Comanador) i Carmelo Remigio (Donna Anna), a més de Julia Lezhneva (Zerlina), que debuta al Liceu.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut