Jaume Radigales
Jaume Radigales

Dijous, dia de Sant Jordi, es presentarà al Liceu el llibre "Una tarda a l'òpera", de Jaume Radigales, basat en el programa de Catalunya Música

El llibre del programa de Catalunya Música, "Una tarda a l'òpera", de Jaume Radigales, es presentarà  dijous, 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a les dotze del migdia en un acte que tindrà lloc al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu.

La presentació, que serà transmesa per Catalunya Música, serà conduïda per Pere Andreu Jariod i comptarà amb l'assistència de l'autor, Jaume Radigales; del director general del Gran Teatre del Liceu, Roger Guasch; de la directora de l'editorial, Mariana Sarrias; del coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles, i del director musical del Gran Teatre del Liceu, Josep Pons. L'acte comptarà amb l'actuació de la soprano Marta Mathéu i del pianista Josep Buforn, a més de la presència de públic convidat.

El programa "Una tarda a l'òpera" es converteix ara en un llibre que inaugura la col·lecció "La Sonata de Vinteuil" de l'editorial Huygens, la primera incursió en el camp de les humanitats d'aquesta editorial fins ara orientada a les ciències socials. Aquesta col·lecció, dedicada a la música, presenta com a primer títol l'obra del professor universitari i realitzador de Catalunya Música Jaume Radigales.

Es tracta d'una guia operística nascuda del programa de ràdio, que, al llarg de 1.200 pàgines, vol apropar el gènere, que viu un moment d'esplendor i renovació, a possibles oients o espectadors.

El llibre tracta dues-centes vit-i-cinc òperes d'autors diversos, ordenades cronològica i temàticament, i que van del segle XVII fins a finals del XX, amb la voluntat d'oferir una aproximació a un espectacle més viu que mai, tant pel que fa a la posada en escena, a l'escriptura de nous títols, al paper exercit des de les xarxes socials, al component mediàtic de molts cantants com als gustos d'un públic amatent tant de novetats com de la permanència d'aquells títols "de sempre i per sempre".

Jaume Radigales

Nascut a Barcelona l'any 1969, Jaume Radigales és doctor en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i professor titular de la Universitat Ramon Llull. Les seves àrees de recerca són l'estètica i la interacció entre el llenguatge musical i l'audiovisual contemporani.

Exerceix la crítica musical, entre d'altres, al diari "La Vanguardia" i a la revista "Ritmo" i, a més, és realitzador a Catalunya Música, on des del 2002 presenta el programa "Una tarda a l'òpera", a més de conduir les transmissions operístiques des del Gran Teatre del Liceu. És autor de diversos articles, llibres i monografies sobre música, òpera i cinema.

 

Catmusica.cat 

Catmusica.cat/UnaTardaALopera

Facebook.com/catmusica

Facebook.com/unaTardaALopera

Twitter.com/catalunyamusica

Twitter.com/UnaTardaALopera

Anar al contingut