Alina Ibragimova
Alina Ibragimova

Dijous, Catalunya Música oferirà en directe des de Londres el concert d'Alina Ibragimova, el Cor Monteverdi i la Simfònica de Londres, dirigits per John Eliot Gardiner

El dijous 20 d'octubre, a les 20.30 h.

Catalunya Música transmetrà, des del Barbican Hall de Londres, el concert dedicat a obres de Felix Mendelssohn que oferiran la violinista Alina Ibragimova, les sopranos Lucy Crowe i Jurgita Adamontyé, el tenor Michael Spyres, el Cor Monteverdi i l'Orquestra Simfònica de Londres, dirigits per John Eliot Gardiner. És un dels concerts de la temporada actual de l'orquestra londinenca. Els comentaris de la transmissió els farà Raimon Colomer.

L'Orquestra Simfònica de Londres, sota la direcció del venerat director anglès John Eliot Gardiner, ha enregistrat entre el 2014 i el 2105 la integral de les simfonies de Felix Mendelssohn pel segell creat per la pròpia formació, LSO Live. El 20 d'octubre, Gardiner tornarà al Barbican Hall de Londres per dirigir dues de les obres simfòniques cabdals el compositor alemany. Primerament, el Concert per a violí i orquestra op. 64, que tindrà com a solista la violinista russa Alina Ibragimova, que ha impressionat la crítica internacional per la seva meravellosa musicalitat i la seva tècnica extraordinària.

I com a colofó final, Gardiner dirigirà la interpretació de la Simfonia número 2 "Lobgesang" (Cant de Lloança) op. 52, que Mendelssohn va compondre entre el 1838 i el 1840 inspirant-se en la monumental Novena simfonia "Coral" op. 125 de Beethoven. La simfonia "Lobgesang" té 3 primers moviments purament orquestrals, i al quart, que és el més llarg, hi participen els solistes vocals i el cor, que canten textos de les Santes Escriptures que estan units entre si per un coral. L'obra es va estrenar amb gran èxit a l'església de Sant Tomàs de Leipzig el 25 de juny de 1840, sota la direcció del mateix Mendelssohn.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut