"Estat de Gràcia" a l'exposició "David Bowie is"
"Estat de Gràcia" a l'exposició "David Bowie is"

"Estat de Gràcia", en directe des del Museu del Disseny de Barcelona, on s'inaugura l'exposició "David Bowie is"

També el programa d'iCat.cat "Idependents", amb Josep Martín, es farà en directe des del mateix espai i serà un monogràfic sobre l'artista britànic

El mateix dijous obre les portes a Barcelona aquesta exposició sobre David Bowie, la més gran dedicada mai al músic i performer britànic, mort el gener de l'any passat, organitzada pel Victoria & Albert Museum de Londres

El dijous 25 de maig, Roger de Gràcia començarà el seu programa entrevistant Victoria Broakes, comissària de l'exposició sobre David Bowie. També es podrà sentir un reportatge del moment de l'obertura de portes, que s'haurà fet a les 10 del matí. "El cap de l'oposició", Iu Forn, parlarà de la versió de la cançó "Space Oddity" que van fer el duet còmic Hermanos Calatrava, el 1974.

A la secció "Els singles", amb Pep Blay, parlarà d'"Els amics de Bowie", els duets que va fer Bowie al llarg de la seva carrera amb artistes com John Lennon, Lou Reed, Cher, Queen, Iggy Pop, Pat Metheny o Scarlett Johanson, entre molts altres. A "Meteomauri", amb Francesc Mauri i José Luis Gallego, explicaran com és l'atmosfera de Mart, el clima de Júpiter o quin aire es respira en una estació espacial, elements que van inspirar Bowie per fer una de les seves cançons de capçalera.

El programa acabarà amb la passejada en directe per l'exposició amb Roger de Gràcia i la periodista especialitzada en música Montse Virgili, i "Biblioteràpia", amb David Guzman, convertida demà en "Bowieteràpia". Guzman explicarà que les lletres de Bowie també poden tenir poders curatius, com en tenen els bons llibres de poesia, assaig o narrativa.

El programa "Independents" d'iCat.cat

A més, aquest dijous, el programa iCat.cat "Independents", amb Josep Martín, es farà també des del Museu del Disseny. Des d'allà, Josep Martín presentarà un programa especial amb música en directe i molta Bowiemania. Entre els convidats que passaran pel programa destaquen també Victoria Broackes, comissaria de l'exposició, i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona, entre d'altres. La música en directe anirà a càrrec de Jordi Lanuza, del grup Inspira, i Fer Acosta, de Mishima, que faran una versió d'un tema de David Bowie.

"Independents" és l'altaveu que et posa al dia de totes les tendències musicals, de l'actualitat dels concerts i que convida cada any els oients iCat a votar el millor disc català i internacional. El programa es fa cada dia, de dilluns a divendres, de 19.00 a 20.00, a iCat.cat.

L'exposició "David Bowie is"

Aquesta exposició internacional "David Bowie is", del Victoria and Albert Museum de Londres, va obtenir un accés sense precedents a l'Arxiu David Bowie per comissariar la primera retrospectiva internacional sobre la trajectòria de l'artista britànic, un dels més innovadors i influents del nostre temps. La mostra es podrà veure fins al 30 de juliol.

L'exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografies, pel·lícules, vídeos musicals, portades de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d'escenaris, instruments del mateix Bowie i nombrós material inèdit dels concerts de l'artista, facilitat per l'Arxiu David Bowie i donants de tot el món.

Aquesta mostra ja ha sobrepassat el milió i mig de visitants arreu de les ciutats del món on s'ha pogut veure, fet que la converteix en l'exposició més visitada en els 164 anys d'història del Victoria & Albert Museum de Londres.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

Anar al contingut