"Estat de Gràcia" a la Universitat de Girona
"Estat de Gràcia" a la Universitat de Girona

Demà, "Estat de Gràcia" es farà des de la Universitat de Girona per commemorar els 25 anys d'aquesta institució

En la recta final del programa, que es farà a la Facultat de Lletres, s'elegirà el monument preferit dels catalans. Els finalistes són el castell de Cardona i el monestir de Santa Maria de Ripoll.

Dimarts, 9 de maig, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, s'emetrà en directe de la Universitat de Girona per celebrar els 25 anys de la inauguració d'aquesta institució acadèmica.

El programa començarà parlant sobre aquesta efemèride amb Josep Gordi, degà de la facultat de Lletres; Sergi Bonet, rector del centre, i Oriol Ponsati, professor de Filosofia i comissari de l'any Prudenci Bertrana. A més, Montse Virgili entrevistarà músics que participen en el Sonar i que han passat per la Universitat de Girona. El cap de l'oposició, Iu Forn, parlarà dels xuixos de Girona i Carme Lluveras, farà una edició especial de "La riuada" amb motiu del capítol 1.500 de "La Riera", de TV3.

A partir de les cinc, el programa parlarà de la vida universitària amb els ministres de l'"Estat de Gràcia", Eloi Vila i Sílvia Soler; exalumnes de la UdG;  Megan Descayre, exestudiant Comunicació Cultural; Jordi Duran, exalumne de Filologia Catalana i Hispana; Cristina Cervià; Neus Dàvila i Mita Casacuberta, professora de Filologia Catalana d'aquesta universitat i també exalumna. A més s'emetrà un reportatge sobre com es viu la vida universitària al bar Campus.

Per acabar hi haurà la final del monument favorit dels catalans, amb Joan Morales, director de la revista "Descobrir"; Àlex Susanna, president de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, i Joan Molina, professor d'Història de l'Art de la Universitat de Girona. Els dos finalistes són el castell de Cardona i el monestir de Santa Maria de Ripoll. Per això hi haurà una unitat mòbil a Cardona amb Isaac Vilalta, acompanyat per l'alcalde de la població, Ferran Estruch, i una altra unitat mòbil a Ripoll, amb Albert Requena, acompanyat per l'alcalde de la ciutat, Jordi Munell.

"Estat de Gràcia"" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 16.00 a les 19.00.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

Anar al contingut