Sona9
Sona9

Demà es farà la final de la setzena edició del Sona9 a la Sala Apolo de Barcelona

Els finalistes d'aquesta edició són tres grups: Chet, un grup pop de Barcelona; Lakaste, una formació de pop-folk de Figueres, i Paper de Plàstic, una banda de rock barcelonina. A l'acte també hi actuarà el grup Coet, premi Èxit 2015.

Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d'Estrella Damm i Fundació SGAE.

La sala Apolo obrirà les portes a dos quarts de vuit del vespre per acollir aquesta nova final de Sona9 que es farà aquest dimarts, 15 de novembre.

El primer a actuar, a les vuit, serà el grup Paper de Plàstic, una formació amb un clars ideals musicals que beuen del folk, l'electrònica, el rock, el funk o el punk. Per aquesta banda de Barcelona, el pop és un art. I ho volen demostrar a la final del Sona9.

A dos quart de nou serà el torn de Lakaste. Arribats de l'Empordà, concretament des de Figueres, fan una proposta de pop d'autor amb connexions amb el rock, el folk, les havaneres i fins i tot la chanson francesa.

En acabar actuaran els també barcelonins Chet. El nom d'aquesta formació és un homenatge al trompetista nord-americà Chet Baker, però al grup no hi apareix cap trompeta. Les seves influències, però, traspassen el jazz i arriben al pop, la bossa nova i fins i tot la música clàssica. El resultat és una proposta de pop de cambra i molt elegant".

El final de festa estarà protagonitzat per Coet fins que arribi el moment de saber el guanyador del concurs d'aquest any. Ells oferiran un tastet del seu primer disc, "Passi-ho bé!". El grup de Sant Boi de Llobregat fa tot just un any van guanyar el Premi Èxit del Sona9 en aquest mateix escenari.

Al voltant d'un quart d'onze es farà públic el veredicte final. Els presentadors faran públic el nom dels guanyadors. A més, el grup de Gironella Rúpits pujaran a l'escenari a recollir el Premi Popular, gràcies al qual van poder actuar al Canet Rock 2016.

El jurat del Sona9 està format per representants d'iCat.cat, Televisió de Catalunya, la revista musical "Enderrock", el programa Sona 9 d'iCat.cat, la Fundació SGAE, l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el productor del Sona9 i músic Joan Pau Chaves i el responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, Canet Rock, CurtCircuit i les Cases de Música Popular.

A la final de la 16a edició del concurs de maquetes Sona9 es lliuraran els guardons de les tres categories següents:

Premi Sona9. S'atorgarà al guanyador de la final. El premi consisteix en la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de cinc concerts promocionals, promoció al Tr3sC - Club de Cultura de Catalunya i una actuació al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al cicle CurtCircuit 2017.

Premi Joventut. S'atorgarà al segon classificat. El premi consisteix en la gravació i edició digital d'un EP amb 4 cançons, minigira de 3 concerts promocionals, campanya de difusió als mitjans del concurs i actuació al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Premi Èxit. S'atorgarà al tercer classificat. El premi consisteix en 1.200 € en material musical i una actuació amb totes les despeses pagades, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid dins del Cicle de Concerts Sona9.

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat: Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts o Macedònia.

El programa "Sona9" d'iCat.cat transmetrà en streaming un programa especial de 22 a 23 h, amb un resum de les actuacions dels tres finalistes i amb l'anunci en directe dels guanyadors del Sona9 2016.

Les persones que vulguin assistir a la final, han d'omplir aquest formulari:

La Sala Apolo de Barcelona és al carrer Nou de la Rambla 113.

 

#16Sona9

iCat.cat

iCat.cat/sona9

twitter.com/sonanou

facebook.com/sonanou

 

Anar al contingut