Demà, "El matí de Catalunya Ràdio" es farà en directe des del Teatre Lliure de Gràcia per commemorar els 40 anys de l'obertura d'aquesta sala

Mònica Terribas parlarà amb alguns dels impulsor del teatre, con Lluís Pascual o Guillem Jordi Graells, i també amb destacats actors i actrius com Montse Guallar, Toni Sevilla o Luís Homar. A més s'hi podran veure fragments "Les noces de Fígaro"
"El matí de Catalunya Ràdio" al Teatre Lliure

"El matí de Catalunya Ràdio" al Teatre Lliure

Demà, 2 de desembre, a partir de les deu del matí, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, es farà des del la seu del Teatre Lliure de Gràcia, que ara commemora els seus 40 anys d'existència

A partir de les deu, el programa començarà parlant del inicis del Teatre Lliure amb Lluís Pasqual, director d'aquest centre; Joaquim Gubern, president de la Cooperativa Obrera La Lleialtat de Gràcia, i Àlex Gorina, realitzador del programa de Catalunya Ràdio "La finestra indiscreta".

Al voltant de dos quarts d'onze, Mònica Terribas parlarà de la maduresa del Teatre Lliure també amb Lluís Pasqual; amb Guillem-Jordi Graells, director d'aquest centre dramàtic conjuntament amb Lluís Pasqual de l'any 1998 a l'any 2000; amb Montse Guallar, actriu, i amb Jacinto Anton, assistent de direcció de Lluís Pasqual i crític de teatre del diari "El País". Àlex Gorina s'afegirà a la conversa.

El programa també conversarà sobre aquest centre de les arts escèniques que està d'aniversari amb Àlex Rigola, director del Teatre Lliure del 2003 al 2011, i amb Salvador Sunyer, director del Festival Temporada Alta, que enguany ha celebrat la seva vint-i-cinquena edició.

Després de les notícies de les onze es podrà sentir un fragment de "Les noces de Fígaro", un dels espectacles mes destacats de la història del Teatre Lliure que es va estrenar l'any 1989 i que ara es reposa sota la direcció de Lluís Homar. Mònica Terribas parlarà amb Homar sobre l'espectacle i sobre la seva primera estrena, amb l'obra que va codirigir l'any 89 amb l'impulsor del teatre Fabià Puigserver, ja desaparegut. El programa també entrevistarà quatre dels protagonistes de l'obra: Joan Carreras, Marcel Borràs, Victòria Pagès i Mar Ulldemolins. Tots ells representaran un fragment de "Les noces de Fígaro".

Al voltant de tres quarts de dotze el programa analitzarà la personalitat i els trets definitoris del Teatre Lliure amb Lluís Homar; Lluís Pascual; Toni Sevilla, actor i membre fundador del teatre; Maria Martínez, membre del Patronat d'aquest centre de les arts escèniques i vídua de Josep Maria Montanyès, i Frederic Amat, membre del Patronat d'aquesta institució.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, des de les sis del matí fins a la una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio