Sílvia Cóppulo al Restaurant Canonge d'AMPANS
Sílvia Cóppulo al Restaurant Canonge d'AMPANS

Demà, dissabte, "El suplement", amb Sílvia Cóppulo, en directe des de Santpedor per commemorar els 50 anys de la Fundació AMPANS

El programa es farà a la seu de l'entitat, que s'ocupa de l'educació i la integració de nens amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages, i inclourà una entrevista a persones relacionades amb la fundació i també a l'entrenador del Bayern, Josep Guardiola.

El programa "El suplement", amb Sílvia Cóppulo, es farà demà, dissabte 4 de juliol,  des de la seu de la Fundació AMPANS, compromesa amb les persones amb discapacitat intel·lectual. 

El programa començarà parlant de la fundació amb Toni Espinal, director d'AMPANS; Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Xavier Codina, alcalde de Santpedor, i Gonçal Mazcuñán, president de la Demarcació del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central. Més tard, repàs de les notícies del dia i tertúlia amb Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Montserrat Nebrera, catedràtica de Dret Constitucional de la UIC; Esther Puig, periodista de la Televisió Local del Bages, i Jordi Prenyanosa, membre de la Fundació AMPANS.

A la secció 'Tapias variades', Pere Tapias i Pep Nogué tractaran de la cuina del Bages i, en concret, del mató, dels licors i dels tomàquets de Montserrat, de l'oli i del vi DO Pla de Bages. Tapias i Nogué en parlaran amb el cuiner Nandu Jubany, que apadrina el restaurant Canonge de Manresa i que pertany a AMPANS, i   Joan Soler, enòleg i nou president de la DO Pla de Bages.

Després, Mariola Dinarès farà un reportatge sobre el restaurant Canonge i entrevistarà Janeta Camps, directora de llars i projectes d'AMPANS, i Sergi Corbatera, responsable de Formatges de Muntanyola.

A partir de dos quarts d'onze, el programa parlarà de la integració real de les persones amb discapacitat intel·lectual amb Montse Sánchez, la nena que va intervenir durant tres minuts parlant dels seus drets a Estrasburg, on va anar a presentar el seu projecte "Força"; Rosa Carner, recepcionista d'AMPANS; Janeta Camps, directora de les llars i els projectes d'AMPANS; Conxita Codinach, membre del Patronat d'aquesta fundació, i Andrea Apostol, psicòloga.  

A "Vida matrimonial", es parlarà de la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual amb Pere Font, psicòleg i director de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella; Gemma Deulofeu, psicòloga d'Aspanin a Espanya; Marina González, coordinadora del servei de llars d'AMPANS; Meri Garcia, cambrera del restaurant Canonge, i Marc Bravo, de 25 anys, que treballa al servei de manteniment d'AMPANS i és la parella de la Meri.

Després de l'actuació musical de Macedònia, amb el tema "Fa sol", el programa emetrà el discurs que va fer Josep Guardiola en l'acte de celebració dels 50 anys d'AMPANS, el dimarts 23 de juny al teatre Kursaal de Manresa.

A un quart i cinc d'una, Sílvia Cóppulo entrevistarà l'exentrenador del Barça i actual entrenador del Bayern, Josep Guardiola, i després parlarà amb els seus pares, Dolors Sala i Valentí Guardiola.

Després de l'entrevista al director d'AMPANS, Toni Espinal, hi haurà les actuacions musicals del Cor de Santpedor i de Lídia Pujol, que interpretarà la cançó de Lluís Llach "País petit".

La seu central de la Fundació AMPANS, on es farà el programa, és a la carretera de Manresa a Santpedor, km 4,4.

"El suplement" s'emet els caps de setmana, de les vuit del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/suplement

Facebook.com/elsuplement

Twitter.com/elsuplement

Anar al contingut