La Diem-Huong Tran va venir del Vietnam fa 27 anys
La Diem-Huong Tran va venir del Vietnam fa 27 anys
Dissabte i diumenge, a les 14.15

"De tres barres a quatre" i "Gani Mirzo", a "Tot un món"

Cada cap de setmana, el programa que mostra el dia a dia al voltant de la immigració s'acosta a la realitat de ciutadans que van arribar fa més d'una dècada i estan plenament integrats en entorns socials, laborals, culturals i educatius.

En cada capítol, el protagonista parla dels temes que domina i dóna la seva visió del món actual. A més d'endinsar-se en la feina i la vida que fa, "Tot un món" mostra la seva implicació en la cultura i la societat catalanes, les seves incerteses, il·lusions i projectes de futur.

Capítol 853: "De tres barres a quatre"

Emissió: dissabte 13 de febrer, a les 14.15

La Diem-Huong Tran va venir del Vietnam fa 27 anys i va anar a viure a Sant Feliu de Guíxols, on ja vivia un germà seu. La Diem és professora de música, sobretot de piano, un instrument que l'ha acompanyat tota la vida. Aquí es va casar amb el músic Jaume Oliver, amb qui ha tingut dos fills. Ell li va encomanar la passió per la música de cobla i aquesta afició la va dur a compondre la sardana "De tres barres a quatre", que relaciona les banderes del Vietnam i Catalunya. Però, a més a més d'ensenyar i compondre, la Diem canta i dirigeix la coral de Castell d'Aro.

 

Capítol 854: "Gani Mirzo"

Emissió: diumenge 14 de febrer, a les 14.15

L'any 1994, Gani Mirzo va marxar del Kurdistan sirià, cansat de la repressió que vivien els kurds i buscant nous sons musicals. El seu interès pel flamenc el va portar a Barcelona, on va començar a fer "world music", fusionant els sons d'Orient i Occident. Ara, veient el patiment dels kurds i de Síria en general, demana que la gent sigui solidària. Des de lluny, ell hi col·labora donant els beneficis del seu últim disc al camp de refugiats de Domiz, al Kurdistan iraquià, on també té un projecte perquè a través de la música els nens oblidin el patiment per uns moments.

 

tv3.cat/totunmon
facebook.com/totunmontv3

 

Anar al contingut