"De Miravet a la desembocadura de l'Ebre. La ruta de la pau i la guerra arran de mar", a "Trinxeres"

Aquest diumenge, a les 22.30, a TV3, Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan continuen resseguint l'últim gran front de la Guerra Civil a Catalunya. Aquesta setmana, l'últim tram del llarg i sagnant trajecte per la línia del front de batalla: "De Miravet a la desembocadura de l'Ebre: La ruta de la pau i la guerra arran de mar"

Miravet és el punt de partida d'aquest episodi, per on van passar les tropes republicanes de l'Ebre, d'on surt la famosa fotografia de soldats travessant el riu que rememorarà l'equip de "Trinxeres". Després de visitar el castell de Miravet, refugi dels soldats durant la guerra, el programa es desplaça al Pinell de Brai i a la serra de Pàndols per descobrir com era la vida a les trinxeres. La ruta seguirà cap al sud, fins a Tivenys, on visitaran la tomba de Marcel Savoia, un espai creat per un amic seu en memòria d'aquest brigadista francès, que va morir al front als 22 anys. El camí els portarà fins a Tortosa, Deltebre i la desembocadura de l'Ebre per explicar com un riu va fer de frontera natural contra el feixisme. El programa es clourà amb un homenatge al soldat desconegut.

 

El viatge de "Trinxeres" porta els espectadors a la Sénia, on hi havia un aeròdrom republicà que va passar a mans franquistes. El feia servir la Legió Cóndor i un testimoni excepcional, Antonio Zaragoza, relata com els soldats alemanys aliats de Franco van transformar la vida al poble. A Deltebre, en Cisco explica que era en braços de la seva mare, la Teresa, quan un metrallament aeri franquista la va matar.

 

 

 

tv3.cat/trinxeres

facebook.com/trinxeresTV3

twitter.com/trinxeresTV3  

Anar al contingut