De l'Anís del Mono al grafè, el material del futur, a "Valor afegit"

Dimecres, a les 23.55, a TV3, "Valor afegit" descobreix els secrets del material del futur, el grafè, i visita una fàbrica centenària, la de l'Anís del Mono, que ha resistit els canvis dels temps i la pressió urbanística. Del negoci immobiliari, "Valor afegit" en parla amb el conseller delegat de Nenoir Homes.

La revolució  del grafè

 

"Valor afegit" explica els secrets del material que pot revolucionar els processos industrials i l'economia de les pròximes dècades: el grafè. Derivat de la mina de llapis, el grafè és molt més resistent i té més capacitat de conducció que el silici, el material que ja va revolucionar la indústria a finals del segle XX. Els científics han avançat molt, amb l'ajuda dels fons de la Unió Europea, però encara queda temps i entrebancs perquè se'n generalitzi l'ús.

 

Juan Velayos, conseller delegat de Neinor Homes

 

Neinor Homes vol ser la primera promotora immobiliària d'Espanya. Ho diu el conseller delegat, Juan Velayos, entrevistat al plató del programa que afirma que, malgrat la depressió en què va caure el sector, ara és el moment de comprar.

 

Patrimoni industrial: Anís del Mono

 

En un dels vaixells de la família Bosch va arribar, procedent d'Amèrica, un mico que van adoptar com a mascota de la fàbrica d'anís que tenien a la platja de Badalona. Els badalonins s'hi acostaven per veure les tombarelles del primat i la fàbrica, i l'anís, van ser coneguts com els del mono. Poc després, l'etiqueta de l'ampolla de licor, on s'hi veu un ximpanzé amb la cara del naturalista Charles Darwin i l'emblema "Es el mejor. La ciencia lo dijo y yo no miento" van acabar de popularitzar la beguda. "Valor afegit" visita la fàbrica del popular Anís del Mono, obra de l'arquitecte Joan Amigó, una de les més antigues de Catalunya i un edifici representatiu del modernisme industrial. Dins de la fàbrica, els alambins, el mobiliari i la col·lecció d'ampolles i cartells publicitaris, entre els quals hi ha els de Ramon Casas, són testimonis d'una història centenària.

 

tv3.cat/valorafegit

facebook.com/valorafegitTV3

twitter.com/valorafegitTV3

Anar al contingut