"Curtcircuit 33" amb el CLAM de Navarcles

Diumenge, a les 23.15 i amb motiu de la 12a edició del CLAM, el "Festival Internacional de Cinema Solidari" de Navarcles, "CurtCircuit 33" oferirà un petit tast oferirà un petit tast amb quatre curtmetratges del gènere, els quals havien estats projectats en edicions anteriors al festival navarclí i que van demostrar una excel·lent qualitat i una bona acceptació entre el públic.

Els quatre curts seleccionats  han estat: "Abstenerse agencias", "Piove", "Dit is Ronald" i "Lula". Totes les obres han estat seleccionats a d'altres prestigiosos festivals internacionals d'arreu del món o guardonats amb el premi Goya.

ABSTENERSE AGENCIAS – Gaizka Urresti – Espanya/País Basc – 15 minuts

La Laura i en Guille, una parella jove, visiten l'Amparo, una viuda que viu sola i es ven el seu pis. Es trobaran amb una senyora que sembla més interessada en les vides de la parella que a vendre'ls la casa. Entre tots tres s'establirà una relació que afectarà les seves vides.

Guanyador del premi Goya al millor curtmetratge l'any 2014, aquesta pel·lícula ha guanyat, entre d'altres, premis al Regne Unit, l'Argentina, l'Índia, Mèxic, França i  Espanya.

La seva protagonista principal, Asunción Balaguer, també ha guanyat premis a la millor interpretació a diversos festivals internacionals.

PIOVE – Lu Pulici i Francesco Zucci – Itàlia – 16 minuts

És un dia com qualsevol altre per a Toni Bianchi, un metge rural respectat; entre el treball, les xarrades amb el perruquer i una partida al bar, el metge viu la seva rutina personal marcada per les trobades inesperades amb els personatges pintorescos del país, que l'han portat a afrontar el seu paper en aquest món petit i estrany. I després, tan puntual com sempre, arriba la pluja...

Millor guió al festival Filmets 2014, aquest curtmetratge ha estat guardonat als festivals d'Edimburg, Bogotà i Sant Petersburg.

DIT IS RONALD – Jules Comes – Bèlgica – 19 minuts

En Ronald se sent atret per joves infants. El seu entorn no demostra cap compassió i es veu abocat a una lluita amb els seus propis sentiments. Desesperat, Ronald busca l'ajuda d'una associació secreta que reuneix pedòfils. Però Ronald descobrirà ràpidament que això no li ofereix cap confort.

Grand Prix al prestigiós BSFF de Brussel·les, "Dit is Ronald!" ha guanyat també premis als festivals de Berna, Ostende o Munic, entre d'altres.

LULA – Vanessa Batista – Espanya/Catalunya – 9 minuts

Premi especial del jurat en l'edició Clam del 2014, i amb diversos guardons a Àustria i Texas, "Lula" és la historia d'una nena de quatre anys. El món ha sucumbit a la guerra, i la Lula pregunta a la seva mare què és una guerra.

Una reflexió sobre la guerra, la vida i la maternitat des d'un punt de vista poètic.

tv3.cat/curtcircuit-33

facebook.com/curtcircuit33

 

Anar al contingut