Cruyff revela que el Barça no paga a la seva fundació els cent mil euros pactats per contracte

L'exentrenador blaugrana creu que el nou jugador del Barça Ibrahim Afellay es pot adaptar a l'estil de joc de l'equip i a la filosofia del club.

L'exentrenador del Futbol Club Barcelona, Johan Cruyff, ha revelat que el Barça no ha pagat encara a la fundació que dirigeix els cent mil euros anuals que hi ha estipulats en un contracte signat entre les dues entitats. Cruyff ho ha afirmat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que avui s'ha fet des de l'Hospital Sant Joan de Déu. La Fundació Johan Cruyff, que impulsa projectes esportius per a nens amb discapacitat, i l'Obra Social d'aquest hospital han firmat un acord de col·laboració que entrarà en vigor el mes que ve.

L'exjugador i exentrenador barcelonista ha qualificat de "preocupant" que la Fundació Cruyff no hagi rebut els diners acordats amb el club presidit per Sandro Rosell: "La fundació té un contracte amb ells i no paguen. Hi ha alguna cosa de l'any passat. Hi truquem cada setmana. Està escrit i crec que ens donen, si no m'equivoco, cent mil euros a l'any".
Johan Cruyff ha dedicat bones paraules al nou jugador del Barça, el també holandès Ibrahim Afellay: "Pot ser un home que pot ajudar en aquest estil de joc. És humil i una mica totes les coses que aquí normalment busquem. Crec que té totes les possibilitats, encara que el futur decidirà".

Cruyff s'ha tornat a queixar de l'actitud del F. C. Barcelona perquè considera que no ha fet prou perquè Leo Messi hagi après l'anglès: "No és criticar Messi; és criticar l'organització del Barcelona, que ha de preveure que aquest noi des dels 16 anys va camí de convertir-se en una icona, A una icona se l'ha de preparar, perquè si ha d'entrar en el món s'ha de defensar en molts sentits. Ha de parlar d'algunes coses i, per tant, prepara'l". Johan Cruyff reconeix que "moltes vegades no entenc el que diu".

L'holandès ha explicat que no podrà anar a Zuric per assistir al lliurament de la Pilota d'Or, a la qual aspiren Xavi, Iniesta i Messi, perquè diu que ha d'anar a Sud-àfrica: "A Zuric hi he estat mil vegades; tampoc no és res de nou per mi. Jo ja tinc molts trofeus. Normalment, a la gent que té una agenda se la truca abans i se li diu ‘tu hi ets o no?'".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut