"Cronos" estrenarà "Martí Luter, la idea que va canviar el món"

Demà, a partir de les 22.00, "Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena que inclou documentals històrics de gran factura, emetrà una producció en què es podrà veure la cara més fosca de la història de Martí Luter.

El 31 d'octubre de 1517, ara fa 500 anys, un monjo sense diners anomenat Martí Luter va publicar la seva famosa diatriba denunciant la corrupció de la institució més poderosa i més gran del món, l'església catòlica. Els seus precursors havien estat cremats vius per declaracions similars, però Luter tenia a la seva disposició una nova eina acabada d'inventar, la impremta.

"Martí Luter: la idea que va canviar el món" explica la història real del moviment sísmic que va sacsejar el món occidental a principis del segle XVI. De manera inesperada, un monjo solitari i marginat es va aixecar contra la superpotència dominant al món i va guanyar. Va ser una batalla d'idees que va formar la societat occidental tal com la coneixem avui, i va provocar l'ascens de l'individualisme, l'educació universal, la llibertat religiosa i les noves relacions entre l'Església i l'Estat.

Aquesta docuficció d'alta qualitat visual utilitza potents dramatitzacions per explicar una gran història que té aventura, intriga, traïcions, personatges excessius i enfrontaments històrics i la cara més fosca de la història de Martí Luter. 

tv3.cat/cronos
twitter.com/Cronos_Canal33

 

Sant Joan Despí, 27 d'octubre del 2017

Anar al contingut