"Cronos" estrenarà "Madame Tussaud, una llegenda de cera"

Demà, a partir de les 22.00, "Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena que inclou documentals històrics de gran factura, estrenarà "Madame Tussaud, una llegenda de cera" i a les 22.55 reemetrà el documental "El complot de la pólvora".

Cada any, els visitants omplen els museus de cera Madame Tussaud d'arreu del món. Però què se sap de la història que hi ha darrere d'aquests museus? El documental "Madame Tussaud, una llegenda de cera" explica la llegenda èpica de l'ascens de Marie Tussaud. Una dona artista que va formar part de la cort reial de Versalles i va sobreviure a la Revolució Francesa abans de dirigir-se a Anglaterra, on es va convertir en una exitosa dona de negocis durant la incipient era industrial. Una de la pioneres de la indústria de l'entreteniment.

Decidida a deixar a les generacions posteriors el llegat de qui va ser i dels temps turbulents en què va viure, les seves memòries, les cartes i altres documents que va recopilar revelen la seva perspicàcia única per crear l'extraordinari imperi comercial que porta el seu nom.

"El complot de la pólvora"

La Conspiració de la Pólvora va ser un punt d'inflexió en la història política i religiosa d'Anglaterra. A partir de les paraules dels conspiradors que hi van participar, Thomas Wintour i Guy Fawkes, i dels inquisidors de l'Estat, es recrea la història secreta i trepidant de la conspiració dels catòlics per volar el Parlament anglès, amb el rei a dins, acció prevista per al 5 de novembre del 1605, a més dels terribles fets posteriors a la captura dels conspiradors, castigats com a traïdors.

tv3.cat/cronos

twitter.com/Cronos_Canal33

Anar al contingut