"Cronos" estrenarà "La Banda dels Cangurs: lladres per encàrrec"

Demà 6 de novembre, a partir de les 23.15, "Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena que inclou documentals històrics de gran factura, estrenarà "La Banda dels Cangurs: lladres per encàrrec", la verdadera història dels australians que van fer anar de corcoll Scotland Yard.

El docudrama "La Banda dels Cangurs: lladres per encàrrec" ("The Kangaroo Gang: Thieves by Appointment") explica la verdadera història d'una esbojarrada banda de lladres australians que es va traslladar a Londres als anys 60 i en va alterar l'ordre durant més d'una dècada amb els atracaments més audaços que Scotland Yard havia vist mai.

Integrada per cinc carismàtics mestres del robatori, Arthur Delaney, "el Rei"; "Wee Jimmy" Lloyd; Jack Warren, "el Mentider"; Billy Hill, "el General", i "Gorgeous Georgie" Gardener, la banda tenia com a objectius els emporis de moqueta de Knightsbridge, els fins joiers de Mayfair i les botigues de luxe de París i Roma, entre d'altres. Actuant abans de les càmeres de videovigilància, van elevar el robatori a una forma d'art, sense armes ni violència, per trobar sempre la manera més simple de "desaparèixer" amb el botí.

El 1990, molt temps després de la fi del seu apogeu, un membre de la banda va tornar a Londres per cometre un atracament més gran que els que havien comès: "el Rei" Arthur Delaney sempre havia somiat entrar a robar a la joieria més famosa de Londres, Asprey, a Bond Street.

"La Banda dels Cangurs: lladres per encàrrec" és una fantàstica docuficció en què es barregen les reconstruccions, entrevistes i material d'arxiu basada en el best-seller "King of Thieves: The Adventures of Arthur Delaney and the Kangaroo Gang", d'Adam Shand.

tv3.cat/cronos

twitter.com/Cronos_Canal33

Anar al contingut