"Cronos" estrenarà "Cartes de Bagdad"

Demà, a partir de les 22.35, "Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena que inclou documentals històrics de gran factura, estrenarà "Cartes de Bagdad" i a les 00.10 reemetrà el documental "Ben Bela, presoner de París".

"Cartes de Bagdad" és la història real de Gertrude Bell, també anomenada la Lawrence d'Aràbia femenina". La pel·lícula explica la història dramàtica d'aquesta espia britànica, exploradora i amb poder polític. Bell va viatjar per Aràbia abans de ser reclutada per la intel·ligència militar britànica, durant la Primera Guerra Mundial, per ajudar a dibuixar les fronteres de l'Iraq; com a resultat d'això, va ajudar a formar l'Orient Mitjà modern.

Amb imatges sorprenents i mai vistes de la regió, la pel·lícula narra l'extraordinari recorregut de Bell, tant pel desconegut desert d'Aràbia com per l'interior sagrat del poder colonial britànic. La història està completament explicada a través de les paraules de Gertrude Bell i dels seus contemporanis, extretes de cartes íntimes, diaris privats i documents oficials. És la mirada única d'una dona complexa que transporta a un món desaparegut que resulta molt actual.

La pel·lícula ha estat guardonada amb el Premi del Públic en el Beirut International Film Festival 2016, any en què també va formar part de la selecció oficial del següents festivals: BFI London Film Festival, DOC NYC, IDFA i HAIFA Film Festival.

"Ben Bela, presoner de París"

A l'octubre de 1958 la delegació exterior de l'FLN es dirigia amb avió de Rabat a Tunis per proposar una alternativa a la cruenta guerra d'Algèria. Però els serveis secrets francesos, encarregats de vigilar aquests dirigents, van desviar l'avió a Alger i amb aquest primer acte de pirateria aèria van canviar el rumb de la història.

tv3.cat/cronos

twitter.com/Cronos_Canal33

Anar al contingut