Creu Roja de Catalunya alerta que el país viu una situació d'emergència social arran de la crisi

El seu president, Josep Marquès, troba inacceptable que els diners recaptats aquí per a usos socials en la declaració de la renda no tornin a casa nostra.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, ha afirmat que el país està passant una situació d'emergència social com a conseqüència de la crisi econòmica. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Marquès ha explicat que no és una situació límit però sí molt delicada: "Les nostres generacions actuals, les generacions dels 30, 40, 50 anys, no havíem vist una situació d'aquest tipus, d'aquesta dimensió i d'aquesta incertesa de sortida també."

La Creu Roja dedica més recursos que mai al suport humanitari a casa nostra. Segons Josep Marquès "Hem hagut de virar sense deixar els altres programes. El 25 per cent dels fons propis van a l'ajuda humanitària directa. Què vol dir, això? Aliments, bolquers, estris per menjar i tot tipus d'ajudes, que és el primer que falla perquè la gent encara pugui pagar el lloguer o pugui pagar la hipoteca". El president de l'organització a Catalunya ha fet aquesta reflexió: "Parlar d'un índex de pobresa del 25 per cent de la població és una situació molt complicada. Tal vegada, d'aquí dos o tres anys, si això no canvia, el 50 per cent dels nostres programes seran de pobresa."

Marquès es queixa que Catalunya es quedi sense els fons destinats a usos socials en la declaració de la renda: "El que no és de rebut és que els diners recaptats aquí no arribin. Jo diria que és inacceptable. Hem de substituir aquests diners que no arriben, perquè algú ha decidit que no arribin, per iniciatives ciutadanes d'entitats, del propi govern i de la població en general per poder pal·liar aquesta situació."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut