Conveni entre la CCMA i les Joventuts Musicals de Torroella per a la difusió d'actes culturals

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i les Joventuts Musicals de Torroella han signat un conveni de col·laboració per a la promoció i difusió de la cultura en el marc de les activitats que tindran lloc durant l'edició del 2017 del Festival de Torroella de Montgrí, el Jazz Festival l'Estartit i el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-l'Estartit.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA difondran i informaran de les activitats culturals relacionades amb el Festival de Torroella de Montgrí, el Jazz Festival l'Estartit i el Fringe Festival de Torroella, a través de qualsevol dels seus canals i continguts.

Les Joventuts Musicals de Torroella, una entitat creada l'any 1980, té el propòsit de fomentar el coneixement i la difusió de la música. Amb aquest teló de fons, organitza el Festival de Torroella de Montgrí i el Jazz Festival l'Estartit, els quals tenen lloc durant els mesos de juliol i agost. També organitza el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-l'Estartit, un programa d'impuls de joves talents, becats amb una estada a Torroella de Montgrí, que ofereix 27 concerts en espais emblemàtics de Torroella i de l'Estartit.

Les Joventuts Musicals de Torroella es comprometen a proporcionar, amb temps suficient, els continguts dels vídeos, fotografies, músiques i tots els materials necessaris per poder-ne facilitar la difusió. La CCMA i les Joventuts Musicals de Torroella avaluaran diferents accions especials (accions participatives, entre d'altres) que s'hi puguin dur a terme conjuntament. Així mateix, treballaran amb la CCMA per poder establir algun tipus de col·laboració que permeti al mitjà ràdio d'incorporar-se al Fringe.

Catalunya Música transmetrà les següents actuacions del Festival de Torroella de Montgrí:

  • Benjamin Alard, clavicèmbal. "Les Variacions Goldberg" (28 de juliol)
  • L'Acadèmia 1750 i Massimo Spadano (4 d'agost)
  • Marco Mezquida Trio / Ray Gelatto (5 d'agost)
  • La Fenice [Emissió en directe – UER] (6 d'agost)
  • Academy of Saint Martin in the Fields (14 d'agost)
  • Quartet Quiroga (16 d'agost)
  • Concert homenatge a Joaquín Achúcarro (20 d'agost)

A banda, "Assaig general" va dedicar espai a la roda de premsa de presentació, el 9 de juny, i dedicarà una atenció específica al Fringe Festival de Torroella de Montgrí-l'Estartit.

Pel que fa a invitacions, se n'han ofert per a alguns concerts concrets. També s'ha dut a terme, a "Assaig general", el concurs de promoció del Festival, en què se sorteja un cap de setmana al Festival de Torroella i al Fringe, amb dues entrades per al concerts.

Aquest acord s'emmarca en la missió que té la CCMA de promocionar i difondre la cultura, i en el compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

 

Anar al contingut