Com fer una guitarra, al "Dinàmiks" del canal Super3

Aquest estiu, el programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el seu presentador, mostrarà com fer una guitarra casolana, explicarà per què bufa el vent i descobrirà com buidar un got d'aigua sense tocar-lo.

Al "Dinàmiks" de demà dissabte, Dani Jiménez ensenyarà a construir una guitarra. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà una caixa de porexpan, un tub de cartró, cartró tou i cartró dur, taps de suro, foamy, pintures acríliques, bastonets de fusta, cola blanca, gomes elàstiques, gomets, paper de diari, cinta de tela i cinta americana.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Pitàgores de Samos. Pitàgores va ser un gran filòsof i matemàtic grec que va ser el primer d'estudiar la música de manera científica. Va fer experiments sobre els sons produïts per les vibracions de cordes de diferents llargàries.

A l'apartat "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què bufa el vent. I "El repte" plantejarà com buidar un got d'aigua sense tocar-lo. 

El programa "Dinàmiks  s'emet cada dissabte a les 10.40, al canal Super3.

super3.cat/dinamiks

 

Anar al contingut