Com construir un esquelet equilibrista, al capítol del "Dinàmiks" d'aquest dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el seu presentador, ensenyarà a construir un esquelet equilibrista, explicarà per què les mongetes perden color quan es bullen i mostrarà com aconseguir unir nou punts sense aixecar un llapis o un retolador.

Al "Dinàmiks" de demà dissabte, Dani Jiménez ensenyarà com fer un esquelet equilibrista. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà una ampolla de plàstic, cartró, filferro d'alumini, cinc femelles, cinta adhesiva, pintura al tremp negra, gomets i un full de paper gruixut.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Pappus d'Alexandria, un important matemàtic grec de finals del segle III. Pappus d'Alexandria va ser un dels grans geòmetres grecs i un dels primers a estudiar l'equilibri.  

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què les mongetes perden color quan es bullen. I "El repte" mostrarà com aconseguir unir nou punts sense aixecar un llapis o un retolador.

El programa "Dinàmiks" s'emet cada dissabte a les 10.40, al canal Super3.

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut