Ciutadans vol canviar el sistema de finançament i fer-lo més igualitari per a totes les comunitats de l'estat espanyol

La candidata per Barcelona de Ciutadans a les eleccions del 27-S, Inés Arrimadas, ha  dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que la seva formació vol canviar el sistema de finançament espanyol i fer-lo més equitatiu perquè, ha admès, actualment hi ha massa diferències.

A més, Arrimadas ha defensat un model federal com el d'Alemanya. Segons la candidata de Ciutadans, "les comunitats autònomes que tenen assumides moltes competències i molt importants, com són la sanitat, l'educació, etcètera, cal que puguin tenir el finançament adient per poder donar aquest servei. Ara mateix no tenim un bon sistema de finançament de les comunitats autònomes".

Inés Arrimadas també ha assegurat que la seva proposta d'establir un complement salarial seria una bona eina per incentivar el mercat laboral, fer aflorar l'economia submergida i ajudar moltes persones a arribar a final de mes.

Per la candidata de Ciutadans, que defuig posicionar-se sobre si donarien suport a una hipotètica suspensió de l'autonomia, també cal reduir la pressió fiscal perquè Catalunya torni a ser la locomotora de l'Estat.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Inés Arrimadas, la trobareu aquí.    

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut