Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Ciutadans no donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez si planteja un govern amb Podem

Ho ha dit el dirigent de Ciutadans José Manuel Villegas a "El matí de Catalunya Ràdio". En el mateix programa, diversos líders polítics s'han posicionat sobre la hipotètica investidura del secretari general del PSOE com a nou president del govern espanyol

Ciutadans posa les coses difícils a Pedro Sánchez; no l'investirà si tanca un acord de govern amb Podem. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el secretari d'Organització de Ciutadans, José Manuel Villegas.Segons Villegas, un govern on hi hagi Podem és incompatible amb el seu programa electoral. Per tant, no afavoriran ni facilitaran, ni per activa ni per passiva, ni amb un vot favorable ni amb una abstenció, un govern on hi hagi Podem.

D'altra banda, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, creu que Pedro Sánchez opta per pactar amb Ciutadans, i ha destacat que li sembla que l'aliat preferent és Ciutadans, que va ser la quarta força a les eleccions generals a l'Estat, i que a Catalunya va ser la cinquena.

Malgrat que les dues forces emergents, Podem i Ciutadans, es neutralitzen, la secretària de Participació, Xarxes i Innovació del PSOE, María González, ha dit que veu possibilitats d'un acord de govern amb Podem i Ciutadans.González creu que entre les posicions de Podem i de Ciutadans hi ha la posició del PSOE com a eix nuclear del que es necessita en l'Estat, del que es necessita a Catalunya i del que es necessita al país. González està convençuda que quan es comenci a parlar hi haurà punts de trobada. 

Mentrestant, el PP s'enroca i assegura que no votarà a favor de cap opció de govern a Espanya que no estigui liderada per Mariano Rajoy. La vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, ha dit que no s'abstindran i no votaran a favor de qualsevol candidat que no sigui el del partit més votat a les eleccions, perquè creuen que això és el que va votar la majoria democràtica.

Ahir, Pedro Sanchez va anunciar que no buscarà el suport dels partits independentistes, que ja li han reiterat el "no" a la investidura. El portaveu del grup parlamentari de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha lamentat que el dirigent del PSOE utilitzi un to de veto i frontisme davant d'un partit que defensa una opció política de forma democràtica. Segons Homs, Sánchez s'equivoca, i té la sensació que si vol ser president del govern espanyol, aquest tipus d'enfocament de ben segur que s'haurà de matisar. Com s'ha posat de manifest amb Mariano Rajoy, opina que no es pot ser president del govern espanyol amb aquest frontisme, que va en contra de la lògica de la democràcia.

A més, el líder i diputat d'ERC Joan Tardà creu que tot plegat és una maniobra política per avançar les eleccions. Tardà ha destacat que els líders polítics del Partit Popular, del PSOE, i també de Podem, estan intentant trobar la manera d'arribar a unes eleccions avançades "com més ben armats, millor".

Si voleu sentir totes les entrevistes d'"El matí de Catalunya Ràdio" , cliqueu aquí.

 

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

Anar al contingut