Ciutadans insisteix que les negociacions per investir la popular Ana Pastor com a presidenta del Congrés no s'han lligat a la investidura

Aquest matí es constitueixen les Corts Generals amb aquest acord entre el PP i Ciutadans perquè la ministra en funcions sigui la nova presidenta de la cambra baixa

El secretari d'Organització de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha insistit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, que aquestes negociacions no s'han lligat a la investidura.

Villegas ha assegurat: "El nostre vot a la investidura ja està decidit i hem fet públic quin serà en cas que es presenti Mariano Rajoy; per tant, això no entra en la negociació, és una negociació sobre la mesa del Congrés, i per tant, és un acord referit, únicament, a la composició de la mesa i que no té altres connotacions."

En canvi, no pensa el mateix la socialista Meritxell Batet, que preveu, també en declaracions al mateix programa, l'abstenció del PNB i del Partit Demòcrata Català.

Segons la diputada catalana, l'acord entre PP i Ciutadans per a la presidència de la mesa suposa "una aliança futura de cara a una investidura": "Veurem una aliança entre Partit Popular i Ciutadans i veurem, imprevisiblement, unes abstencions de Convergència i PNB, justament d'aquesta majoria conservadora que existeix en el Congrés dels Diputats."

Batet defensa que el millor candidat per presidir el Congrés continua sent Patxi López. I que la proposta de Xavier Domènech no és possible perquè no genera consens. I sobre la candidatura presentada a última hora per Francesc Homs diu que la va sorprendre i que l'entén com una estratègia perquè pugui garantir-se grup parlamentari propi.

Tot això passa després que el partit taronja descartés altres propostes dels populars, com María Dolores de Cospedal o Jorge Fernández Díaz.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb José Manuel Villegas, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Estel Batet, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de set del matí a una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut