CiU i ERC neguen que la trobada Mas-Rajoy hagi esquerdat el pacte de governabilitat parlamentària

Jordi Turull afirma a 'El matí de Catalunya Ràdio' que Convergència i Unió espera més concreció en termes de relaxament del dèficit. Marta Rovira assegura que Esquerra Republicana desconfia que el govern espanyol s'avingui a parlar de la consulta.

El pacte de governabilitat parlamentària entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya no ha quedat tocat després de la reunió secreta entre Artur Mas i Mariano Rajoy. Les dues formacions coincideixen que el diàleg entre els dos presidents respon a un mandat parlamentari, recollit al full de ruta del procés sobiranista, però tenen diferents graus de confiança en els resultats que pugui donar.
 
El cap del grup de CiU al Parlament, Jordi Turull, creu que s'ha obert la porta a relaxar l'objectiu de dèficit, però ha demanat concreció al govern espanyol. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Marc Garriga, Turull ha afirmat: "En un àmbit hi ha una mica de porta oberta, i nosaltres demanem que aquesta voluntat de diàleg amb el tema del dèficit que manifesta l'Estat, doncs es concreti en resultats. I, per tant, nosaltres amb bones intencions de l'Estat no anem enlloc, nosaltres ja hem pagat molt per avançat, i per això nosaltres ara demanem i reclamem a l'Estat que això es tradueixi en fets."
 
La número 2 d'Esquerra, Marta Rovira, ha negat rotundament que la trobada Mas-Rajoy esquerdi el pacte amb CiU. De tota manera, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha mostrat desconfiança que el govern espanyol s'avingui a dialogar sobre la consulta: "Confiem que el president haurà actuat amb la màxima lleialtat al país en aquestes hores tan greus que està vivint. Per altra banda, el diàleg és un dels principis en què ens inspirem en aquest camí cap a la consulta, hem de promoure aquest diàleg, tot i que com hem dit sempre no confiem que per l'altra part es respongui favorablement a aquest diàleg."
 
Els dos dirigents també s'han referit a la pregunta que s'hauria de fer a la consulta. Turull ha comentat que és aviat per plantejar-la i que cal que sigui consensuada entre un màxim de forces. Rovira també ha reconegut que no és el moment per formular la pregunta i ha afegit que Esquerra no té cap voluntat d'imposar-la, però ha afirmat que ha de ser clara i que s'ha de respondre amb un o un no.
 
 
catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut