Cinc pel·lícules amb participació de TV3, candidates als premis Goya 2017

L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha fet pública la llista de llargmetratges candidats als premis Goya 2017. Entre les nominacions, hi ha la coproducció de TV3 "El rei borni", a més de quatre pel·lícules que compten amb la col·laboració de la cadena.

El dissabte 4 de febrer tindrà lloc l'entrega dels premis Goya atorgats per l'Acadèmia del Cine Espanyol. La cerimònia la conduirà, per tercer any consecutiu, el monologuista i actor Dani Rovira. En aquesta 31a edició, TV3 participa en cinc pel·lícules que han estat nominades en les diferents categories dels premis.

En la categoria de Millor Direcció Novell, Marc Crehuet està nominat gràcies al seu llargmetratge "El rei borni". En la pel·lícula es presenta un sopar que posa cara a cara un antiavalot i un manifestant. El film és l'adaptació de l'obra de teatre amb el mateix nom i compta amb els mateixos intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis. "El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat, en coproducció amb TV3 i la participació de l'ICEC.

"Cerca de tu casa", d'Eduard Cortés, compta amb nominació doble, ja que és candidata a la Millor Cançó Original i a la Millor Actriu Revelació gràcies a la veu i a la interpretació de la cantant Sílvia Pérez Cruz. A través de cançons, la pel·lícula explica el drama que viuen moltes persones cada dia arran de la crisi econòmica. Aquesta és una producció de Bausan Films SL que compta amb la col·laboració de TV3, TVE i l'ICEC.

En les categories de Millor Actor i Actriu Revelació, opten als premis Karra Elejalde, per "100 metros", de Marcel Barrena, que mostra una història de superació, i Emma Suárez, per "La propera pell", thriller familiar coridigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo. Totes dues pel·lícules compten amb la participació de TV3.

Per últim, "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas" ha estat nominada al Millor Disseny de Vestuari. Cristina Rodríguez ha estat l'encarregada de vestir als protagonistes del film, Verónica Echegui, Álex García i David Verdaguer. La pel·lícula, que parla del karma en clau d'humor, és una producció de Zeta Cinema, On Cinema 2017 i Sony Pictures International amb la participació de TV3, TVE, Movistar+ i Vodafone, amb la col·laboració de l'ICCA, l'ICEC i Eclipsis Capital.

 

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut