Caure en l'alcoholisme, a "La gent normal"

Demà, a les 23.00, TV3 parlarà de les persones alcohòliques en un altre capítol de "La gent normal", dirigit i presentat per Agnès Marquès. Dues dones compartiran la seva vivència personal, marcada per la dependència a l'alcohol, i els passos que van seguir per poder-ho superar.

L'addicció a l'alcohol comporta culpabilitat, baixa autoestima, mentides, autodestrucció i rebuig social. Si l'addicta és una dona, l'estigma i el tabú que envolten l'alcoholisme encara s'intensifiquen més.

En aquest capítol, dues dones explicaran la seva dura experiència amb l'alcohol. La Gina desatenia els seus fills, amagava ampolles per casa i havia arribat a beure colònia. L'Encarna, per la seva banda, es va trobar tan desesperada i incapaç de sortir-se'n que es va intentar suïcidar. Totes dues van haver de tocar fons per emprendre el llarg camí de la rehabilitació. Ara ja fa anys que no beuen i es dediquen a ajudar altres persones que estan passant pel mateix tràngol.

La Gina i l'Encarna conversaran amb el Jose, que va començar a beure molt jove i va acabar arribant a l'extrem de vomitar sang cada matí. El fet d'escriure un llibre sobre el seu cas el va ajudar a rehabilitar-se, tot i que no pot assegurar que no tornarà a consumir alcohol.

El testimoni de la Maria, la filla de la Gina, mostrarà el patiment de les persones que conviuen amb addictes a l'alcohol. Explicarà la solitud i l'angoixa que sentia quan tornava de l'escola i, a casa, es trobava la seva mare borratxa.

tv3.cat/lagentnormal

facebook.com/lagentnormalTV3

twitter.com/lagentnormalTV3

 

 

 

Anar al contingut