Declaracions a Catalunya Ràdio

Catalunya Sí que es Pot defensa que és més revolucionari fer un referèndum i la CUP aposta per la desobediència

Catalunya Sí que es Pot i la Candidatura d'Unitat Popular discrepen sobre el procés i les eleccions del 27-S. Mentre que Lluís Rabell defensa que és més revolucionari fer un referèndum que una declaració unilateral d'independència, Antonio Baños assegura que cal desobeir l'estat espanyol per aconseguir-la. Tots dos candidats han estat entrevistats a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, on Baños s'ha mostrat a favor d'unes eleccions en clau plebiscitària i Rabell ha afirmat que no seran reconegudes per la comunitat internacional.

Lluís Rabell, cap de llista de Catalunya Sí que es Pot

"Seria un terratrèmol que Catalunya realitzés un referèndum conegut i reconegut amb participació amplíssima de la societat catalana, i que aquesta voluntat fos indefugible. Jo crec que això és més revolucionari, i a més tindria uns efectes transformadors molt més potents que qualsevol declaració retòrica més radical en les formes, però menys efectiva des del punt de vista de la força social que tindria al darrere."

Rabell ha afegit que la materialització del dret a decidir depèn de la correlació de forces que s'estableixi a Madrid.

 

Antonio Baños, cap de la llista de la CUP

"Si volem la independència hem de desobeir. Evidentment que ens buscarem problemes amb l'estat espanyol, ens buscarem problemes amb les oligarquies del país, ens buscarem problemes amb la gent que no vol que canviï res, però d'això es tracta la política, quan la política és una opció de vida, quan és una opció moral."

Baños ha explicat que la seva idea per després del 27-S és arribar al Parlament per crear un escenari de ruptura i encetar un procés constituent.

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut