Catalunya Ràdio reviu els 25 anys de Wembley amb els principals protagonistes

Demà "El matí de Catalunya Ràdio" rebrà a l'estudi a Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas, Pilar Calvo i José Mari Bakero. I dissabte el "Tot gira" emetrà la conversa que van tenir amb Ronald Koeman, David Clupés i Lluís Canut.

"El matí de Catalunya Ràdio"

Demà, "El mati de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, farà un especial per recordar els 25 anys de la primera Champions que va guanyar el Barça el 20 de maig de 1992, a Wembley. Faran un muntatge dels millors moments de la narració que es va fer i un recull d'anècdotes i curiositats de la transmissió. Conversaran amb Joaquim Maria Puyal, creador de " La TdP", i amb Antoni Bassas i Pilar Calvo, que portaven els micròfons autònoms a la transmissió de Wembley 92. També parlaran amb José Mari Bakero, comissionat dels actes de celebració dels 25 anys de Wembley; amb Txema Corbella, encarregat de material del FC Barcelona, que ara ja està jubilat; i amb Jordi Cotrina, fotògraf que acaba de publicar el llibre "Minut 111". Pep Guardiola hi intervindrà per telèfon des de Manchester, i faran un recull de la narració del gol de Koeman per part d'alguns polítics i un concurs amb els oients que narrin el gol que va donar la victòria als blaugranes.

"Tot costa"

El programa conduït per Jordi Costa i Sònia Gelmà emet cada dia, dins l'"Espai Wembley", dues seccions. La primera es diu "Com va ser el teu 20 de maig del 92?", i són uns xips amb alguns col·laboradors del programa, com Marc Muniesa, Aleix Espargaró, Roger Grimau, Alex Corretja i Víctor Tomàs.

La segona secció es titula "Imatges del partit". Alguns dels protagonistes expliquen moments concrets d'aquella nit del 20 de maig, com la final des de la graderia, la bogeria de la celebració, quan s'aixeca la Copa... Ho compartiran amb Alexanko, Juan Carlos, Toni Bruins Slot, Guillermo Amor i Carlos Naval.

I divendres 19 faran una tertúlia dedicada a la victòria a Wembley, amb Xavier Torres, Marcos López i Lu Martín.

"Tot gira"

Dissabte, a les 18.00, el programa emetrà l'entrevista que David Clupés i Lluís Canut van fer a Ronald Koeman, a Liverpool, amb motiu dels 25 anys de la final de la Copa d'Europa que va guanyar el Barça davant la Sampdoria, a Wembley.

Es podrà escoltar l'holandès dir coses com "va ser un moment tan feliç... quan veus que la pilota està ben picada, que marques, és inexplicable"; o "no em veig al Barça les pròximes temporades, m'agradaria entrenar, en un futur, el Barça, però ara no m'hi veig".

Esport3, catradio.cat i l'App de Catalunya Ràdio

Dissabte, a les 20.15, es farà l'emissió per catradio.cat, Esport3 i l'App de Catalunya Ràdio del partit Barça-Sampdoria. És reviurà a la mateixa hora i el mateix dia, però 25 anys després, el partit que va fer entrar el Barça a la història de la Champions. Per primera vegada es veuran les imatges del matx amb la narració sencera de Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas i Pilar Calvo.

catradio.cat

Anar al contingut