Catalunya Ràdio presenta una iniciativa radiofònica pionera per acostar la cultura als oients

"Viatge cap a l'exposició d'Antoni Tàpies" proposa una acció conjunta amb el MNAC i la Fundació Antoni Tàpies.

L'emissora emetrà a partir de demà, dijous, quinze càpsules per introduir el públic en els continguts de l'exposició sobre Tàpies que s'inaugurarà el dia 20 de juny a la Fundació Antoni Tàpies i al Museu Nacional d'Art de Catalunya
 
"Viatge cap a l'exposició d'Antoni Tàpies" és un espai elaborat per la secció de Cultura dels Serveis Informatius, que es podrà escoltar cada dia després de les notícies de les 10 del matí
 
La proposta de Catalunya Ràdio ha estat molt ben rebuda per la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional
 
Catalunya Ràdio ha presentat una nova experiència radiofònica, "Viatge cap a l'exposició d'Antoni Tàpies", que a partir d'aquest dijous, 6 de juny, s'emetrà durant la programació de l'emissora i es podrà consultar a Catradio.cat. Amb aquesta iniciativa pionera, Catalunya Ràdio proposa als oients conèixer més de prop la vida i l'obra de Tàpies, des de quinze dies abans de la inauguració de la retrospectiva més important que s'ha fet mai sobre l'artista, que s'inaugurarà el dia 20 de juny al Museu Nacional d'Art de Catalunya i a la Fundació Antoni Tàpies.
 
 
Els continguts radiofònics
 
Aquesta acció conjunta amb la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional consisteix en l'emissió de quinze càpsules que elaborarà la secció de Cultura dels Serveis Informatius i que es podran escoltar cada dia, de dilluns a diumenge, després del butlletí de notícies de les 10 del matí, durant els programes El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, i El suplement, amb Sílvia Cóppulo. A partir d'avui, també es pot consultar l'Arxiu Sonor dedicat al pintor, on es podran escoltar les càpsules emeses i trobem recopilat el material més destacat sobre l'autor emès a Catalunya Ràdio.
 
El seu concepte de l'art, els temes més recurrents de la seva obra, l'espai on treballava i els materials que feia servir són alguns temes que es tractaran en aquest viatge cap a l'exposició retrospectiva des de Catalunya Ràdio. Les càpsules culturals també endinsaran els oients en el procés de creació de l'exposició, amb l'equip de professionals que hi prenen part i els responsables de les institucions que acullen la mostra. Tot plegat, amb un muntatge sonor que permetrà escoltar la veu del creador i dels seus familiars, i descobrir textos inèdits de l'artista.
 
Paral·lelament, durant els pròxims dies, El Cafè de la República, amb Joan Barril, i L'oracle, amb Xavier Graset, entrevistaran el president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies, Xavier Antich; el comissari de l'exposició retrospectiva sobre Tàpies, Vicent Todolí, i el director del Museu Nacional, Pepe Serra.
 
 
La presentació de l'acció conjunta
 
La Fundació Antoni Tàpies ha acollit aquest migdia la presentació de la col·laboració de Catalunya Ràdio amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundació Antoni Tàpies.
 
El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, ha destacat l'aposta decidida de l'emissora pública del país per al coneixement dels artistes del país: "Catalunya Ràdio té un paper molt més important que fer reconeixements als artistes, i és apropar als oients el coneixement cultural de Tàpies, perquè és molt difícil tirar endavant la nostra cultura sense tenir-ne un coneixement."
 
El director del Museu Nacional, Pepe Serra, s'ha mostrat entusiasmat per la iniciativa de Catalunya Ràdio: "És una concepció que desborda una mica la ràdio com la coneixem. Ara sentíem una peça i era fantàstic. Jo des del punt de vista del Museu Nacional, ara que tenim aquesta oportunitat única de fer l'exposició amb la Fundació, jo sempre dic una cosa i és que tothom està d'acord amb la importància que té Tàpies."
 
La directora de la Fundació Antoni Tàpies, Laurence Rassel, ha descrit així aquest projecte radiofònic: "La voluntat de Catalunya Ràdio és acompanyar-nos en aquest viatge, el viatge entre centres que podrien semblar allunyats, però que el mateix Tàpies sempre unia en la seva memòria personal, la relació entre l'art modern, l'art contemporani, i el romànic." 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut