Dilluns, 1 de gener

Catalunya Ràdio ofereix un resum del més destacat d'aquesta temporada

Dilluns, 1 de gener de 2018, Catalunya Ràdio repassarà els fets que han tingut més rellevància aquest any. Els resums, que s'emetran en diferents horaris per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, se centraran en diferents temàtiques, com informatius, esports, música, sèries o cinema.

"2017. L'any en què vam tremolar", amb Adolf Beltran

A partir de les 11.05, Catalunya Ràdio farà un repàs de l'actualitat informativa, un resum de 365 dies de notícies que han estat protagonitzats per diferents esdeveniments que han generat interès per la política als ciutadans.

Adolf Beltran parlarà sobre la investidura i els primer mesos del mandant del president del Estats Units, Donald Trump; el procés i les conseqüències de l'1-O; els atemptats de les Rambles i Cambrils; la política sobre els refugiats; els judicis pels principals casos de corrupció; les denuncies per abusos sexuals a Hollywood, o l'evolució de l'economia, entre moltes altres notícies.

 

"Serieteca 2017", amb Sílvia Comet i Cristina Bordas

Les millors estrenes, i els retorns del 2017, estan a punt de començar, i Sílvia Comet i Cristina Bordas repassaran dilluns, a partir de les 13.05 a Catalunya Ràdio, un any televisiu intens,  marcat per l'augment de poder dels personatges femenins davant les càmeres i, malauradament, pels escàndols d'assetjament sexual al darrere.

El programa també farà un recordatoris dels festivals i les exposicions més importants de l'any, i s'acomiadarà dels actors i actrius que quedaran, per sempre, dins de la petita pantalla.

 

"2017: Un any de música a Catalunya", amb Albert Puig

A les 14.05, a Catalunya Ràdio, Albert Puig serà l'encarregat de resumir un any en què la música catalana ha conviscut amb una situació política convulsa que ha afectat l'economia cultural, però no tant la creativitat. Molts artistes i molts grups han fet grans discos i han participat en molts festivals i esdeveniments on la música ha estat la vertadera protagonista.

 

"Tot ara", un any de música internacional amb Blai Marsé

A partir de les 15.05, serà el torn de la música internacional a Catalunya Ràdio. Durant el programa, Blai Marsé intentarà donar resposta a diverses preguntes que surten d'un any de música internacional. Hi ha vida més enllà de la cançó "Despacito"? Hi ha relleu generacional entre les grans dives del pop? Kendrick Lamar ha consolidat el seu regnat? Calia que LCD Soundsystem i Gorillaz tornessin a l'escena musical? Qui han estat els encarregats de posar música als moments més convulsos de l'any, a nivell polític i social? Barcelona ha estat capital internacional de la música? Amb la mort de Chuck Berry, Fats Domino, Tom Petty i Chris Cornell, es pot donar el rock per enterrat?

A més, el programa rebrà notes de veu d'alguns dels protagonistes catalans de l'any, com Mishima, Zoo o Rosalía, que comparteixen el seu gran moment aquest 2017.

 

"Aquest any, Gi", amb Montse Mir, Sergi Andreu i Ricard Isidro

El resum esportiu de l'any arriba a Catalunya Ràdio a les 16.05, amb un repàs dels fets i esdeveniments que ha deixat l'esport aquest any, a partir de l'ascens del Girona. Sobre futbol, es tractaran temes com el canvi d'entrenador del Barça, la sortida de Neymar, el desenllaç de la lliga, la copa i la Champions, o l'any de transició de l'Espanyol.  

Per altra banda, "Aquest any, Gi", també parlarà del quart Mundial de Moto GP de Marc Márquez, la retirada d'Usain Bolt, l'or mundial de Mireia Belmonte, la crisi del Barça bàsquet, i altres notícies esportives que han protagonitzat aquest 2017.

 

"Weinstein 2017, l'any en què el cinema va canviar", amb Marc Garriga

El resum de l'any cinematogràfic, que s'emetrà a les 20.05 a Catalunya Ràdio, gira al voltant de l'"efecte Weinstein", l'allau de denúncies per assetjament sexual que ha inundat el món del cinema, sobretot als Estats Units.

A més, aquest 2017 també ve marcat per l'increment de la presència de les dones al capdavant de projectes de tot tipus, per com el "procés" ha afectat al cinema espanyol i per l'èxit inesperat d'una petita pel·lícula catalana que ha traspassat totes les fronteres: "Estiu 1993".

També inclou un repàs dels festivals de cinema més importants del món, amb una especial atenció al de Sitges, el ressorgir del cinema de terror, la febre per les seqüeles i les estrelles que ens han deixat.

 

catradio.cat

 

Anar al contingut