Catalunya Ràdio i TV3 ofereixen una programació especial pels sis mesos de l'atemptat de Barcelona i Cambrils

Catalunya Ràdio i TV3 ofereixen una programació especial pels sis mesos de l'atemptat de Barcelona i Cambrils

Sis mesos després dels atemptats que Estat Islàmic va dur a terme a Barcelona i Cambrils, TV3 i Catalunya Ràdio han preparat una programació especial per repassar les notícies al voltant d'aquells fets. Des dels serveis d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, fins als programes d'actualitat i documentals, la cadena de televisió i l'emissora radiofònica centraran la seva atenció en el que va passar i en les novetats entorn de la investigació dels atemptats.

El 17 d'agost del 2017, Barcelona va ser colpejada per Estat Islàmic amb l'atemptat que hi va haver a la Rambla, on Younes Abouyaaqoub conduïa la furgoneta que va deixar setze morts i més de cent ferits. I tot just l'endemà, el 18 d'agost, Cambrils es convertia en l'objectiu del jihadisme, on cinc terroristes pretenien fer un atropellament massiu, però, en aquest cas, un control dels Mossos d'Esquadra va aconseguir aturar el vehicle. No obstant això, abans d'arribar on es trobaven els agents, van començar a atropellar els vianants, cobrant-se la vida d'una dona.   

A partir d'avui, i fins diumenge, els "Telenotícies" de TV3 ofereixen diverses peces especials en què es dona veu a les víctimes, que explicaran les seves experiències mig any després dels atacs. També se centraran en un estudi del CIDOB (Centre d'Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona) sobre els debats que han quedat pendents després dels atemptats. A més, els telenotícies recolliran les últimes informacions sobre l'imam de Ripoll, Es-Satty, extretes de la recerca i investigació inèdita i exclusiva del programa "30 minuts" per al reportatge que s'estrena aquest diumenge a TV3. Més enllà d'aquest cap de setmana, els "Telenotícies" continuaran oferint totes les novetats i tota l'actualitat sobre la investigació que envolta els atemptats.

Per la seva banda, demà, 17 de febrer, els informatius de Catalunya Ràdio també inclouran una programació especial. A Catalunya Informació i a "Catalunya migdia" s'emetrà un reportatge de Marc Jurado sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, amb les veus d'algunes víctimes, material del directe que es va fer el mateix 17 d'agost, i amb informació de l'informe que ha presentat el CIDOB aquesta setmana. També es podrà seguir un reportatge des de Ripoll en què s'explica l'impacte entre els veïns i la comunitat islàmica de la població.

Així mateix, el programa de Catalunya Ràdio "El suplement", dirigit per Ricard Ustrell, farà demà dissabte un programa especial que comptarà amb testimonis, experts i connexions des dels diferents escenaris implicats per conèixer l'impacte dels atemptats mig any després. A les 9.00, Ustrell passeja per la Rambla de Barcelona amb el músic i cantant de Mishima David Carabén, i, després, entrevista l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que explicarà com s'ha reconstruït la ciutat després dels atacs.

A les 10.00, el programa continua amb un viatge en cotxe amb el filòsof Joan-Carles Mèlich, on conversaran sobre la vida, la mort i el dolor. Tot seguit, hi haurà una connexió amb Gemma Nierga des de Manlleu, on es desplaçarà per conèixer la història de valentia, lluita i superació d'Elisabeth Caritg, filla de Pepita Codina, que va perdre la vida a la Rambla.

A partir de les 11.00, i des dels estudis de Catalunya Ràdio, el programa es pregunta i analitza les causes dels atemptats i com es pot evitar que n'hi torni a haver. "El suplement" intentarà respondre aquests interrogants amb el filòsof Joan Garcia del Muro, l'antropòleg Jordi Moreras, la periodista especialitzada en jihadisme Anna Teixidor, i el periodista expert en Àfrica Xavier Aldekoa.

Per últim, un reportatge de Ripoll per conèixer l'ambient i les sensacions sis mesos després, amb converses amb els veïns, amics dels autors dels atemptats, el director de l'Institut Abat Oliva de Ripoll, Paco Navarro, i amb Núria Perpinyà, tècnica de convivència i participació ciutadana de Ripoll.

Tota aquesta informació també es podrà trobar al portal d'informatiu de Catalunya Ràdio i TV3, al 324.cat

Entre altres programes de TV3 que també centraran la seva programació en els atemptats de Barcelona i Cambrils, hi ha l'estrena del reportatge "Es-Satty, retrat d'un impostor" al "30 minuts" d'aquest diumenge, o la reemissió del documental "L'infiltrat" al programa "60 minuts" del 33, dimecres 21 de febrer.

Aquesta programació especial finalitzarà el dimarts 20 de març amb una nit temàtica, encapçalada pel "Sense ficció", que estrenarà un documental dirigit per Montserrat Besses. Tot seguit, hi haurà un programa de debat i actualitat.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut