Catalunya Ràdio i TV3 amb el Festival de Sitges

Els mitjans de la CCMA informaran dia a dia de la 47a edició del Festival de Cinema de Sitges, que se celebrarà entre el 3 i el 12 d'octubre.

Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i iCat.cat, al Festival de Cinema de Sitges.
 
El programa "Sentits", estrena temporada demà, dijous, amb una taula rodona on seran el president del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Àngel Salal i el director de "[Rec] 4: Apocalipsi", Jaume Balagueró, que inaugura el festival.
 
A les emissores de ràdio de la CCMA, Àlex Gorina, Alfons Gorina, Ferran Auberni i Francesc Xavier Blasco seguiran l'edició d'aquest any del Festival de Cinema de Sitges.
 
Des dels Serveis Informatius Ferran Auberni, l'especialista en cinema, farà el seguiment des d'aquest divendres, dia 3, fins al 12 d'octubre, i farà arribar tota la informació que es desenvolupa al festival. Ell intervindrà als diferents espais informatius de Catalunya Ràdio, "El matí de Catalunya ràdio",  "Catalunya migdia", "Catalunya vespre", "República", "El suplement" i el "Catalunya migdia edició cap de setmana", amb els protagonistes que vagin desfilant cada dia pel festival. A Catalunya Informació, es radiaran totes aquestes cròniques durant tota la jornada.  
 
A banda d'oferir informació en tot moment als espais dels Serveis Informatius, se'n faran un ressò especial tres programes de Catalunya Ràdio. El dia de la inauguració, el divendres dia 3, el programa "La tribu", amb Xavier Rosiñol, es farà des de la seu del festival, així com "La finestra indiscreta" de la nit de divendres a dissabte, a les 01.00 i fins a les 03.00, els dies 3 i 10 d'octubre. També n'informarà el "Generació digital" de dissabte, de 16.00 a 17.00 els dies 4 i 11.
 
També seguiran en detall el Festival de Sitges el programa temàtic "Sentits", de Catalunya Informació, que s'emetrà demà, dijous 2 d'octubre, i el 9 d'octubre, de 20.00 a 21.00. Precisament aquest primer dijous el "Sentits", que estrena temporada amb l'Estel Batet, començarà amb una taula rodona on hi haurà el president del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Àngel Sala, i el director de "REC 4", Jaume Balagueró, que inaugura el festival. També hi seran el professor de cinema Paco Vilallonga, l'especialista en cinema, Ferran Auberni, i  Blanca Sánchez, una veritable seguidora del festival. Fa gairebé 20 anys que no se'n perd cap edició.
 
Mentre duri el festival, iCat.cat dedicarà espais destacats a aquest esdeveniment als programes que es fan de dilluns a divendres "Els experts", de 08.00 a 09.00 del matí i "Cabaret elèctric", de 21.00 a 22.00.


 
Especial "Sala 33" a TV3, amb l'estrena de "[Rec]3: Gènesi"
 
TV3 emetrà "[Rec]3" a "La gran pel·lícula", divendres, a les 22.15, coincidint amb la inauguració del Festival de Sitges."[Rec] 4: Apocalipsi" film, amb col·laboració de TV3, dirigit per Jaume Balagueró i protagonitzat per Manuela Velasco és l'encarregat d'obrir el Festival
 
En aquest especial "Sala 33" a TV3,  Àlex Gorina conversarà amb Paco Plaza i Leticia Dolera, director i protagonista de la pel·lícula "[Rec]3"
 
La saga de "REC" està estretament lligada al Festival de Sitges. Jaume Balagueró i Paco Plaza hi van presentar les dues primeres parts i l'edició d'enguany s'inaugura amb el capítol definitiu, "[Rec] 4: Apocalipsi", que ha dirigit Balagueró en solitari. Paco Plaza va assumir tot sol la direcció de la tercera entrega i va traslladar l'acció des d'un edifici angoixant de l'Eixample a una pomposa sala de festes, per celebrar-hi un dels casaments més espaterrants que es recorden en una pantalla de cine.

Dissabte 4, "Sala 33" continua amb el xip fantàstic encès, amb "Eva"
 
Àlex Gorina conversarà dissabte 4, al 33, a les 22.05, amb Kike Maíllo, director d'aquesta "opera prima" que va inaugurar el Festival de Sitges del 2011.
 
En el futur, no tot començarà de zero. El passat i el present sobreviuen al pas del temps. Els objectes obsolets conviuen amb les novetats de tecnologia punta. Aquest és un dels encerts de l'ambientació d'"Eva", un film de ciència-ficció gens escapista que vol fugir d'alguns tòpics del gènere.
 
En un univers ple de reminiscències als "daleks" de "Doctor Who" (1963-2014), i fins i tot algun petit homenatge a Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950), "Eva" explora més aviat l'ADN emocional de les màquines i deixa al descobert la carcassa que s'autoimposen els humans en les relacions personals.

Dissabte 11, "Sala 33" acomiada el Festival, amb "Mentre dorms"
 
Àlex Gorina conversarà dissabte 11, al 33, a les 22.05, amb Jaume Balagueró, director d'aquest "thriller" que va participar en el Festival de Sitges del 2011.
 
El llargmetratge narra la història d'en César, un home que treballa de porter en un edifici i que controla les entrades i sortides dels inquilins per estudiar-ne els secrets i els punts dèbils.
 
tv3.cat
catradio.cat
 
Sant Joan Despí, 1 d'octubre del 2014
Anar al contingut