Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, recull el V Premi Martí Gasull i Roig, que li entrega Òscar Escuder, president de la Plataforma per la L…
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, recull el V Premi Martí Gasull i Roig, que li entrega Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua.

Catalunya Ràdio guanya el Premi Martí Gasull i Roig

Aquest vespre, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha recollit el V Premi Martí Gasull i Roig, que li ha entregat el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. El guardó per a Catalunya Ràdio s'ha fet públic durant un acte al Teatre Poliorama de Barcelona presentat pels periodistes Xantal Llavina i Jofre Llombart.

Catalunya Ràdio ha estat guardonada per votació popular, després de ser seleccionada finalista al premi que atorga la Plataforma per la Llengua, per la seva professionalitat, vocació de servei públic i com a eina clau per normalitzar la llengua catalana.

En l'elecció de Catalunya Ràdio com a finalista, els membres del jurat també  destacaven la creació d'un "imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d'oients diaris" i d'un "llenguatge en català per a les retransmissions del futbol", així com la contribució a la creació d'un "espai de comunicació català".

Finalment, aquest vespre s'ha anunciat que el guanyador del Premi Martí Gasull i Roig 2018 ha estat Catalunya Ràdio, que era finalista juntament amb els Cinemes Texas de Barcelona i l'escola valenciana La Masia. L'entitat guardonada surt de la votació popular que es feia a la web premismartigasull.cat del 2 al 28 de gener.

Durant l'acte, també s'ha atorgat el Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig al sacerdot, gramàtic i escriptor Josep Ruaix. Aquest guardó honorífic es concedeix a persones que s'han distingit per la seva trajectòria en el camp de la llengua.

La Plataforma per la Llengua organitza el Premi Martí Gasull i Roig, que reconeix persones o entitats que es distingeixen per la seva defensa i promoció del català. Aquest premi ret homenatge al fundador de la Plataforma per la Llengua, que va morir en un accident a l'Himàlaia el setembre del 2012.

 

catradio.cat

 

Anar al contingut