Catalunya Ràdio estrena els primers 5 episodis de "Tor, tretze cases i tres morts" al podcast

Avui, 4 de juny, el dial digital +CatRàdio estrena al podcast la primera sèrie de no-ficció de Catalunya Ràdio, escrita i presentada pel periodista Carles Porta.

La sèrie consta de 25 episodis de 25 minuts cada un, que s'anirà publicant en blocs de 5 episodis, cada dilluns a les 10.00, durant cinc setmanes.

Hi ha algú que no hagi sentit mai a parlar de Tor? Qui va matar Sansa? Que se n'ha fet, del Palanca? Catalunya Ràdio ha estrenat avui, a les 10.00, els primers cinc episodis "Tor, tretze cases i tres morts", la primera sèrie de no-ficció, al dial digital +CatRàdio, escrita i presentada pel periodista Carles Porta.

Carles Porta ha tornat a la investigació que el va fer famós, incorporant-hi un ampli equip de veus i elements actuals, amb direcció i narració del mateix Porta, adaptació i direcció artística de Dolors Martínez, guió de Laia Foguet i muntatge musical de Sergi Cutillas.

 

Sinopsis i enllaç dels episodis 1 al 5

Episodi 1: "La mort de l'amo únic"

L'estiu de 1995, a la muntanya de Tor, van assassinar Josep Montané, de casa Sansa. Al cap d'un any i mig, els principals sospitosos són alliberats i un equip de TV3 format per Carles Porta i Pol Izquierdo puja al poble per explicar-ho.

Episodi 2: "Cap a la vall Ferrera"

Carles Porta i Pol Izquierdo tornen a Barcelona i editen el reportatge. L'endemà de l'emissió, Joan Salvat, director del programa "30 minuts", els demana que facin "un '30 minuts'" sobre Tor.

Episodi 3: "Els hippies"

A Tor, hi corren moltes llegendes sobre la figura de Sansa. Els hippies eren un grup de gent que s'hi havien instal·lat i des de feia un temps era amb qui més s'hi relacionava. Dos d'ells fan una troballa que ho canviarà tot.

Episodi 4: "Hi ha un mort a Casa Sansa"

El Xavi i el Boro, integrants del grup dels "hippies", han trobat un mort a Casa Sansa. Sembla que és el mateix vell Josep Montané, 'Sansa'.

Episodi 5: "Aixecament del cadàver"

El sergent Yanes és l'encarregat de la investigació. La mort de Sansa provoca inestabilitat i incertesa a Tor; tothom vol saber què ha passat. L'autòpsia determinarà la causa de la mort; tot apunta que l'han estrangulat.

 

Web de Tor, amb material extra

"Tor, tretze cases i tres morts" té també una web, amb material extra: entrevista amb Carles Porta, una guia dels personatges de la història, una cronologia amb els fets més destacats de la llegenda negra de Tor, etc.

 

 

Anar al contingut