Catalunya Ràdio dedica la programació del dissabte 22 de novembre a lluitar contra el malbaratament dels aliments

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d'aliments a l'any, mentre el 22% de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones.

Catalunya Ràdio dedicarà tota la programació del dissabte 22 de novembre a evitar el malbaratament dels aliments.

Ja a primera hora, el programa "Mans", de Quim Rutllant i Ester Plana, que es fa de 6 a 8 h, donarà consells, parlarà del Manifest sobre el Malbarament i farà referència a la jornada que es farà Catalunya Ràdio sobre aquest tema.

"El suplement", amb Sílvia Cóppulo, i que es fa de 8 a 13 h, parlarà de com es pot deixar de malbaratar aliments amb Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya; Anna González Vázquez, responsable d'afers relacionats amb el malbaratament del Banc del Aliments, i el gastrònom Pep Nogué. El programa també començarà amb un reportatge sobre els supermercats i de quina manera malbaraten aliments. Per la seva banda, la unitat mòbil anirà a Terrassa, amb Mariola Dinarès, per seguir un concurs de cuina contra el malbaratament alimentari en què participen alguns cuiners de renom.

"L'ofici de viure", de Gaspar Hernàndez, de 13 a 14 h, parlarà del consum conscient amb Joan Antoni Melé, subdirector general de Triodos Bank a Espanya i autor del llibre "Dinero y conciencia"; Anna Badia, llicenciada en disseny de moda i creadora del projecte de moda ètica BeCo, i l'autor del llibre "La rebelión de la consciencia", José Luis San Miguel de Pablos.

El programa "Solidaris", de Rita Marzoa, i que es fa de 15 a 16 h, entrevistarà  Ester Vivas, que acaba de treure un nou llibre amb el títol d'"El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?" Es tracta d'una obra que analitza en profunditat el rerefons del sistema agrícola i alimentari actual, els seus impactes en diferents àmbits com la pagesia, el medi ambient, la dona, la fam o la salut, i les alternatives que tenim des de la sobirania alimentària i el consum crític. També durant el programa hi ha haurà una reflexió de Gustavo Duch, col·laborador de diverses campanyes que lluiten per la sobirania alimentària dels pobles, i que explicarà que una gran part de la culpa del malbaratament d'aliments la tenen les grans superfícies i el model d'hàbits de compra que ens volen crear.

"Generació digital", amb Albert Murillo, que es fa de 16 a 17 h, farà menció de la jornada i el seguiment que en fa Catalunya Ràdio

A "Tot gira", amb David Clupés, que es fa de 17 a 23 h, tractaran del tema des del punt de vista de la conservació d'aliments i gestió de residus en modalitats esportives com travesses de muntanya o regates.

Finalment, el programa "A deshora", de Magda Llurba, de 4 a 5 h, farà un recordatori que durant tota la jornada a Catalunya Ràdio s'ha fet l'acció contra el malbaratament d'aliments.

Al llarg de tot el dia, els serveis informatius faran un seguiment de la jornada, i a Catalunya Informació es farà un reportatge sobre el malbaratament dels aliments.

 

Catradio.cat  

Facebook.com/catradio

Twitter.com/CatalunyaRadio

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut