Catalunya Ràdio crea la Setmana del Drac per donar a conèixer les apostes de les editorials petites

L'emissora dóna a conèixer els 'dracs' al gran públic, dedicant una atenció especial als autors de les editorials més petites.
Sant Jordi 2013. La Setmana del Drac. Catalunya Ràdio.

Sant Jordi 2013. La Setmana del Drac. Catalunya Ràdio.

Catalunya Ràdio aposta per les editorials petites amb la creació de la Setmana del Drac, per donar a conèixer al gran públic les novetats més interessants de cara a Sant Jordi.
 
Albert Vinyoli, Mestres de mestres. Editorial Meteora
Armando Vericat, La maledicció del groc. Cossetània Edicions
Jordi Sanglas, 100.000 candeles. Editorial Males Herbes
Marc Masdeu, Peus de fang. LaBreu Edicions
Margarida Aritzta, El pou dels maquis. Cossetània Edicions
Maria Elena Feliu, Pecat original. Plataforma Editorial
Núria Cadenes, El banquer. Edicions de 1984
Roger Vilà, Marges. Editorial Barcino
Sònia Moll, Creixen malgrat tot les tulipes. Editorial Viena Narrativa
Tuli Márquez, L'endemà. Edicions del Periscopi
Víctor Sabaté, El jove Nathaniel Hathorne. Editorial Raig Verd

Quan parlem de Sant Jordi, el cavaller és el protagonista de la llegenda, com també ho són els escriptors més coneguts que presenten novetats el 23 d'abril. A més de donar veu als autors més mediàtics, Catalunya Ràdio rescata aquest any la figura del drac, la més amagada de la llegenda, que representa la veu de les editorials més petites, a les quals dóna protagonisme dedicant una atenció especial a les seves apostes durant la Setmana del Drac. Aquestes recomanacions s'emeten des d'ahir durant la programació de Catalunya Informació, a L'informatiu del migdia i al Catalunya vespre, i dilluns que ve els escriptors 'dracs' participaran en una taula rodona a La tribu de Catalunya Ràdio.
 
Les propostes literàries d'aquests dies s'afegeixen a les presentacions de llibres que últimament s'han fet durant la programació de l'emissora. A més, diversos programes es plantegen reptes per aquesta setmana, que van de l'elaboració d'una cançó de Sant Jordi amb els oients a Els optimistes a l'intercanvi de llibres que proposa El mirall i el concurs de relats que convoca El Cafè de la República. Els oients també podran sentir les recomanacions de lectura d'escriptors que presenten novetats per Sant Jordi, com Josep Maria Espinàs, John Irving, Albert Sánchez Piñol, Sílvia Soler i Màrius Serra.
 
Totes aquestes propostes de llibres es podran tornar a escoltar a Catradio.cat, que també ofereix un tast de les novetats bibliogràfiques que han publicat professionals de Catalunya Ràdio i un conjunt de microrelats llegits per una vintena de veus de l'emissora a Un Sant Jordi ple de veus. Després de compartir l'acció del Dia Mundial de la Poesia Catalana a Internet, Catradio.cat i el portal LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya tornen a col·laborar en aquesta iniciativa, amb una selecció de relats breus que es poden escoltar i compartir a les xarxes socials. Els oients també poden fer les seves propostes i compartir-les a través de Twitter amb les etiquetes #persantjordiregalo i #jollegeixo, a Facebook i a Google +.
 
 
Catradio.cat  
Facebook.com/catradio
Twitter.com/CatalunyaRadio

DOCUMENTS RELACIONATS