Roger de Gràcia a casa de la Núria Martínez, una oient de l'Horta de Lleida.
Roger de Gràcia a casa de la Núria Martínez, una oient de l'Horta de Lleida.
#CatRàdioAmbTu

Catalunya Ràdio comparteix la celebració el Dia Mundial de la Ràdio amb oients d'arreu del territori

Avui, l'emissora s'està movent des de Santa Coloma de Gramenet fins a Pont de Molins, passant pel Vendrell, Mataró, les Franqueses del Vallès, l'Horta de Lleida o Barcelona, i arriba fins i tot a París. La programació especial, segons el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, és un homenatge a les persones que fan possible que la ràdio funcioni cada dia plena de vitalitat.

Santa Coloma de Gramenet ha estat l'escenari triat per l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que ha ofert el programa des del restaurant Casa Pepe i Ràdio Tele-Taxi. L'emissió ha continuat des del Tecnocampus de Mataró, amb l'humor de l'"APM?", amb Xavi Cazorla. El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, s'ha emès des de la cabina d'un camió a Pont de Molins. L'emissió del "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, s'ha fet des de la llibreria L'Espolsada de les Franqueses del Vallès. Aquesta tarda s'ha emès en directe el magazín "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, des d'una masia de Sot de Fontanet, a l'Horta de Lleida. A partir d'ara, el programa "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, es farà des de París, on demà jugaran el Barça i el PSG. L'equip del "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià i Sílvia Cóppulo es desplaçarà al Vendrell. I la jornada acabarà a Barcelona, amb Francesc Garriga i "El Club de la Mitjanit".

La programació de Catalunya Ràdio té avui més moviment que mai, en una jornada en què els realitzadors de l'emissora s'han desplaçat a diversos punts del país per acostar-se encara més als oients i fer els programes des de casa de les persones que els segueixen cada dia. A partir de les propostes que l'audiència va fer arribar a catradio.cat, l'equip de cada programa ha triat l'escenari des d'on ha celebrat el Dia Mundial de la Ràdio, que la Unesco va proclamar per commemorar el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, l'any 1946.

Com a aperitiu de la celebració, ahir, diumenge, "El suplement" va oferir una edició especial des de casa del realitzador del programa, Ricard Ustrell, a Sabadell, que va incloure una entrevista en moviment al conseller de Cultura, Santi Vila, i la participació d'Oriol Grau, Fermí Fernàndez, Pemi Fortuny, Marina Rossell, Pau Riba, Jaume Sisa i Lluís Gavaldà, entre altres convidats. A la tarda, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, també es va apuntar a la celebració amb una entrevista al periodista Antoni Bassas.

Avui, Dia Mundial de la Ràdio, des de primera hora "El matí de Catalunya Ràdio" s'ha desplaçat a Santa Coloma de Gramenet, al restaurant Casa Pepe, i també a Ràdio Tele-Taxi, on Mònica Terribas ha compartit antena amb Justo Molinero. Moments distesos han omplert el programa amb el cantant Antonio Orozco; l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon; el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; el músic, escriptor i diputat Lluís Llach, i el grup Gertrudis, que ha actuat en directe.

Durant el programa, Núria Parlon ha donat les gràcies a Catalunya Ràdio per haver decidit treure els estudis al carrer i viatjar pel territori en el dia de la ràdio, i amb Justo Molinero, que segons l'alcaldessa és l'amfitrió de tot. Per la seva banda, Oriol Junqueras ha recordat la seva etapa com a col·laborador de Catalunya Ràdio com "una època molt plaent i que enyoro, com tothom tendeix a enyorar els seus anys de joventut, però vaja segur que tindrem l'oportunitat que retorni algun dia". Lluís Llach ha explicat què havia estat molt maco per a ell anar al programa de Justo Molinero anys enrere.

A "El matí de Catalunya Ràdio", el director de l'emissora, Saül Gordillo, ha destacat que "per nosaltres, avui, Catalunya Ràdio juga la Champions. Tota la gent d'exteriors, tots els tècnics, d'alguna manera volíem que els protagonistes del dia de la ràdio fossin, per una banda, els oients, i per l'altra tots els professionals de la casa que normalment no es posen davant del micro. És un homenatge a totes les persones que fan possible que cada dia la ràdio, que és un mitjà que té una vitalitat espectacular, funcioni".

Al migdia, l'"APM?" ha portat l'humor i un concurs de ràdio entre estudiants universitaris al Tecnocampus de Mataró. Una proposta arriscada ha estat la del programa "Popap", que s'ha fet des del camió d'un oient, Toni Martínez Cabrillana, aparcat a la plaça de l'Ajuntament de Pont de Molins, a l'Alt Empordà. Mariola Dinarès, que s'hi ha trobat còmoda, no ha descartat fer el programa cada dia des d'allà.

L'informatiu "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, s'ha fet des de la llibreria L'Espolsada de les Franqueses del Vallès, que celebra els deu anys. La llibretera Fe Fernández s'ha mostrat molt satisfeta de l'experiència d'acollir el programa.

Aquesta tarda, el magazín "Estat de Gràcia" ha estat a l'Horta de Lleida. Roger de Gràcia i l'equip del programa, des de Sot de Fontanet, han ofert tres hores de ràdio en directe des de casa d'una oient, Núria Martínez, que viu en una masia d'aquesta partida de l'Horta de Lleida.

A partir d'ara, de 19.00 a 21.00, el programa esportiu "Tot costa" s'emet des de París, on els ha convidat Blai Gómez, un oient que viu a la capital francesa. Jordi Costa i Sònia Gelmà hi faran la prèvia del partit de Champions que demà disputaran el Barça i el PSG.

L'informatiu "Catalunya vespre", que s'emet de 21.00 a 23.00, es farà des del Penedès. Kílian Sebrià i Sílvia Cóppulo, oferiran un repàs de les notícies del dia i analitzaran l'actualitat a la tertúlia des de casa de Jordi Graell, un oient del Vendrell.

La jornada acabarà a Barcelona, de 23.00 a 01.00, a "El Club de la Mitjanit", amb Francesc Garriga, que connectarà amb la casa d'un col·laborador del programa esportiu nocturn, Josep Maria Minguella, i també amb la casa d'un oient, Jordi Camí Montané

 

#CatRàdioAmbTu

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut