Catalunya Ràdio capta els "Paisatges sonors" de Catalunya en un nou espai d'Albert Murillo

L'espai, que es podrà seguir a partir de dilluns al web de Catalunya Ràdio, també es podrà escoltar periòdicament al "Catalunya vespre". Els "Paisatges sonors" s'han dividit en quatre categories: tecnologia, natura, societat i calma.
Albert Murillo

Albert Murillo

A partir d'aquest dilluns, 16 de febrer, Catalunya Ràdio mostra els "Paisatges sonors" d'Alber't Murillo al web.

L'espai es pot trobar clicant aquí.

Des de sempre l'entorn acústic ens envolta a tots, i depenent de l'època s'hi ha donat més o menys importància. Aquest espai de Catalunya Ràdio és el contenidor de sons del ric paisatge sonor de Catalunya.

El concepte "paisatge sonor", descrit per Raymond Murray Shaffer, defineix l'ambient sonor que ens envolta i es refereix, com diu ell, a "esdeveniments sentits i no pas a objectes que es poden veure".

Aquí s'hi podrà escoltar, englobats, d'entrada, en tres grans apartats, tots els sons del paisatge sonor possibles: els sons creats per l'home, a l'apartat 'Societat'; els sons de la natura sense intervenció de l'home, o almenys la mínima, a l'espai 'Natura', i un altre univers de l'ambient sonor de màquines i tecnologia creades per l'home, que es podran sentir a 'Tecnologia'.

L'ambient sonor en temps de xarxa ha passat a un pla poc important i aquest espai de Catalunya Ràdio vol facilitar el procés d'escoltar amb atenció, que moltes vegades pot ser una experiència agradable que convida a la tranquil·litat. Per això hi ha un altre gran apartat que s'ha denominat 'Calma', on hi haurà els sons enregistrats amb tècniques binaurals perfectes per escoltar amb auriculars mentre es treballa o es busca un moment de relax.

El caçador de sons és Albert Murillo, radiofonista i sonografista que enregistra ambients sonors des del 1996. Els seus sons s'han pogut sentir al programa "Cabaret elèctric" d'iCat.cat i a l'edició estiu d'"El matí de Catalunya Ràdio". Ha dissenyat el so de diversos videojocs i actualment treballa al departament de Disseny de Promocions de l'àrea de Programes de Catalunya Ràdio. Es pot trobar el seu treball i tots els àudios d'aquest espai sense compressió al blog "Espacio sonante".

 

Catradio.cat/PaisatgesSonors

Catradio.cat  

Facebook.com/catradio

Twitter.com/CatalunyaRadio