Catalunya Música transmetrà l'òpera Tannhäuser, de Richard Wagner, des del Liceu

Catalunya Música transmetrà dimarts, 25 de març, l'òpera Tannhäuser, de Richard Wagner, des del Liceu. La transmissió començarà set minuts abans de les vuit del vespre. Els comentaris els faran Jaume Radigales i el crític musical Xavier Cester.

Interpretaran Tannhäuser les veus de Günther Groissböck, Peter Seiffert, Bo Skovhus i Petra Maria Schnitzer, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Els dirigirà Sebastian Weigle.

L'òpera Tannhäuser, amb música i llibret de Richard Wagner, es va estrenar a Dresden el 1845. Tot i les dificultats inicials, es va imposar a partir dels anys 50 a tot Alemanya i també a Viena, Amsterdam i Nova York. Cal destacar que va ser la primera òpera de Wagner que es va representar a Amèrica, el 1859.

L'estrena a París, el 1861, després d'una revisió profunda, sota la protecció de Napoleó III, va ser un fracàs total a causa del boicot organitzat pels membres del Jockey Club, dirigits per la comtessa Walewska. Tot i això, també va tenir defensors apassionats com Baudelaire, que hi va dedicar un article.

L'òpera de Wagner no es va estrenar al Gran Teatre del Liceu fins al 1887 (era l'estrena a Espanya d'aquesta obra). La producció que presenta ara el Liceu és bàsicament la de París.

A través del conflicte entre l'amor sagrat i l'amor profà, Tannhäuser tracta del paper de l'artista dins la societat en què viu i treballa. Tannhäuser és una òpera d'una ardor i d'una riquesa musical extraordinàries i avui dia està considerada una de les produccions juvenils més importants del mestre.
Anar al contingut