Catalunya Música transmetrà el concert de debut del pianista Àlex Alguacil i l'OBC des de l'Auditori

Aquest diumenge, Catalunya Música transmetrà el concert de debut del pianista Àlex Alguacil i l'OBC, dirigits per Jacques Mercier, des de L'Auditori. Hi connectarà a les 11 del matí, i els comentaris seran de Joan Vives i Jesús Rodríguez Picó.

El concert començarà amb l’estrena de l’obra d’encàrrec de l’OBC “Elapsed Memories for Orchestra” (“El transcórrer dels records”), d’Agustí Charles, i després s’interpretarà el “Concert per a piano i orquestra n. 3, op. 26” de Serguei Prokófiev i les suites n. 1 i 2 del ballet “Bacchus et Ariane, op. 43”, d’Albert Roussel.
El pianista català Àlex Alguacil debuta a L’Auditori interpretant el concert de Prokófiev. Alguacil manté una intensa activitat com a concertista i músic de cambra. Les seves actuacions l’han portat a tocar a Nord-Amèrica, Europa i el Japó, sempre amb crítiques favorables i gran assistència de públic.
Va néixer a Sabadell i va cursar estudis musicals al Conservatori de Santa Coloma de Gramenet i al Conservatori Superior Municipal de Barcelona. L’any 2003 es va traslladar a Nova York per completar la seva formació a la prestigiosa Escola de Música de Manhattan. Com a pianista ha rebut el primer premi del Concurs Internacional de Piano Joseph and Rosalind Stone i del Concurs internacional de piano Ricard Viñes, entre d’altres.
Àlex Alguacil ha actuat com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Vancouver, l’Orquestra Filharmònica de Bergen i l’Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres.
Anar al contingut