Josep Caballé-Domenech
Josep Caballé-Domenech

Catalunya Música transmetrà el 5 de novembre el concert de l'OBC des de L'Auditori, amb obres de Palomar, Granados i Falla

El diumenge 5 de novembre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de la soprano María Hinojosa, els "cantaores" Mariola Membrives i Pere Martínez, l'Orfeó Català i l'OBC, amb "palmeros", dirigits per Josep Caballé-Domenech, que oferiran l'estrena del "Réquiem por el cantaor de poetas" d'Enric Palomar i obres d'Enric Granados i Manuel de Falla. Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

Aquest concert, que forma part de la temporada 2017-18 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), és una de les aportacions de Catalunya Música a la Temporada Euroradio Premium Concerts de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), un prestigiós cicle que recull els millors concerts d'arreu del món. Per això, a més de Catalunya Música, aquest concert també serà emès per la Ràdio de Saarland (Saarbrücken, Alemanya), la Radiotelevisió Croata, la Ràdio Romanesa, la Ràdio de Letònia, la Radiotelevisió de Lituània i la Ràdio Txeca.

L'OBC aquesta temporada oferirà cinc estrenes i als concerts d'aquest cap de setmana n'oferirà la primera, perquè ha convidat el director català Josep Caballé-Domenech per dirigir la primera interpretació mundial del "Réquiem por el cantaor de poetas", que el compositor català Enric Palomar ha escrit en homenatge a Enrique Morente, el mític "cantaor" que va morir l'any 2010. Nascut a Badalona el 1964, Palomar ha estat alumne de Benet Casablancas i Joan Albert Amargós i fa una gran tasca com a compositor i arranjador en camps musicals tan diversos com la música de cambra, el flamenc, el jazz, l'òpera i la música popular.

Precisament Josep Caballé-Domenech, que és el director titular de la Staatskapelle de Halle a més del director musical i artístic de la Colorado Spring Philharmonic Orchestra, va dirigir el 19 de juny de l'any passat a Halle l'estrena del "Concert per a orquestra" de Palomar. Caballé-Domenech ha definit la música del compositor català com "rítmica, amb caràcter espanyol i ritmes espanyols", i ha afegit"Per a mi és el referent d'un pas més de Falla. És el que hauria fet Falla si estigués avui dia aquí, amb una instrumentació molt polida, molt bonica i, evidentment, amb llenguatge espanyol i amb melodies espanyoles."

A més d'aquesta estrena mundial, l'OBC també interpretarà l'orquestració de tres de les "Danses espanyoles" que Enric Granados va compondre, la majoria d'elles originalment per a piano quan era un adolescent de setze anys, i també la suite del ballet "El amor brujo" que Manuel de Falla va escriure amb llibret de Maria de la O Lejárraga García i que és de les obres més famoses del compositor gadità.

Per a més informació sobre aquest concert podeu visitar el web de L'Auditori.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut