Catalunya Música transmetrà, divendres, un dels concerts més destacats de la temporada de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Austríaca des de Viena

El divendres 2 de desembre, a les 19.30.

Catalunya Música connectarà amb el Konzerthaus de Viena per transmetre en directe el concert del violinista Ernst Kovacic, els solistes vocals, el Cor de la Wiener Singakademie i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Austríaca, dirigits per Cornelius Meister, que interpretaran el Concert per a violí n.1 op. 29 d'Ernst Krenek i "Das  Klagende lied" de Gustav Mahler. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Austríaca 2016-2017. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Eulàlia Benito.

L'Orquestra Simfònica de la Ràdio Austríaca interpretarà dues de les obres més significatives d'Ernst Krenek i Gustav Mahler en el concert que oferirà el primer divendres de desembre. Primerament, el Concert per a violí i orquestra n. 1 op. 29 que Krenek va compondre per a la violinista Alma Moodie el 1924, l'any en què es va casar amb Anna, una de les filles de Gustav Mahler. Moodie el va estrenar a Dessau, Alemanya, el 5 de gener del 1925.

I a continuació s'oferirà "Das Klagende Lied" (La cançó del lament) de Gustav Mahler, que és l'obra de joventut més remarcable del compositor. La va compondre entre el 1879 i el 1881 i la va revisar tres vegades posteriorment: entre el 1893-94, el 1898 i el 1902. La primera interpretació de l'obra es va fer sota la direcció del mateix compositor el 17 de febrer del 1901 a Viena.  Ell mateix en va escriure la música i el text que està inspirat en un conte del mateix nom de Ludwig Bechstein i en la història "L'os cantador" dels germans Grimm. És una gran cantata per a solistes, cor i orquestra que comptarà amb la interpretació de la soprano Simone Schneider, la mezzosoprano Tanja Ariane Baumgartner, el tenor Torsten Kerl i el baríton Adrian Eröd com a solistes.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut