Turandot
Turandot

Catalunya Música transmetrà divendres l'òpera "Turandot" dels Amics de l'Òpera de Sabadell

El divendres 15 de maig, a les 21.00.

El divendres 15 de maig, a les 21.00, Catalunya Música connectarà amb el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès per oferir la transmissió en directe de l'òpera "Turandot" de Giacomo Puccini, amb les veus de Maribel Ortega, Eduardo Sandoval i Eugènia Montenegro, entre d'altres, amb el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell, la Polifònica de Puig-reig, la Coral de l'Agrupació Pedagògica Sant Nicolau i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Daniel Gil de Tejada.

Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) ha fet 34 anys el 2015, i des de la seva fundació ha realitzat més de 750 representacions tant a Sabadell com en altres punts de la geografia catalana, espanyola i mundial. En la 26a temporada del seu cicle Òpera a Catalunya, l'AAOS ha programat, entre altres títols, "Turandot" de Giacomo Puccini.

El compositor italià, que va morir el 29 de novembre de 1924, va deixar l'òpera inacabada. El director d'orquestra Arturo Toscanini va suggerir que el compositor ja consagrat Franco Alfano completés la partitura que Puccini havia deixat interrompuda en el moment de la mort de Liù. Per això el dia de l'estrena de "Turandot" a la Scala de Milà el 25 d'abril de 1926, després d'interpretar l'ària de Liù "Tu che di gel sei cinta", Toscanini es va girar de cara al públic i va dir: "Aquí s'acaba l'òpera, perquè el mestre va morir en aquest punt".

L'elecció del tema de "Turandot" es va produir per casualitat quan Renato Simoni va proposar-lo a Puccini. Escrita sobre el llibret de Giuseppe Adami, l'òpera representa el treball més madur i més ben aconseguit de tota la producció pucciniana.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut