Catalunya Música transmetrà diumenge el concert de l'OBC amb Christopher Hogwood, des de L'Auditori

Catalunya Música transmetrà, aquest diumenge, des de L'Auditori el concert de l'OBC, dirigida per Christopher Hogwood. La transmissió començarà 5 minuts abans de les onze del matí. Els comentaris els faran Joan Vives i el musicòleg Xosé Aviñoa.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpretarà l'obertura "Les Hèbrides", op. 26, de Felix Mendelssohn, la "Cinquena simfonia", D 485, de Franz Schubert, i la ‘Tercera simfonia', "Escocesa", de Felix Mendelssohn.

L'any 1829 Felix Mendelssohn va fer un viatge pel nord d'Escòcia i de tornada, l'hivern següent, va compondre una obertura que va titular "L'illa solitària". Tres anys més tard, la va revisar a París i la va batejar com a "Les Hèbrides", precisant com a subtítol "La gruta del Fingal". Aquest subtítol feia al·lusió a la gruta basàltica que hi ha a l'illa de Staffa, que queda envaïda d'aigua amb la pujada de les marees. "Les Hèbrides, op. 26", no és una obra descriptiva, sinó una visió impressionista anticipada amb imatges sonores que tradueixen en música els records que Mendelssohn tenia d'aquell viatge.

Durant aquella visita, el compositor també va crear la "Simfonia n.3", anomenada "Escocesa". La va completar el 1842 i es va publicar un any més tard. Mendelssohn va dedicar aquesta simfonia a la reina Victòria d'Anglaterra.
Anar al contingut